Rift om de unge: Føtex skriger på nye elever

Varehuschef Steffen Bech vil gerne slå et slag for, at man sagtens kan få en god uddannelse lokalt i Faaborg - for eksempel hos Føtex, hvor de lige nu har meget svært ved at få besat de syv elevstillinger, der er slået op. Foto: Palle Søby

Rift om de unge: Føtex skriger på nye elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Føtex i Faaborg skal have ansat syv nye elever, men har meget svært ved at få fat i de unge. Derfor slår varehuschef Steffen Bech nu et slag for, at man sagtens kan få en god uddannelse og gøre karriere i en lille by som Faaborg.

Faaborg: Der er kamp om de unge. Gymnasierne kæmper for at få fat i dem. Erhvervsskolerne kæmper for at få fat i dem. Og Føtex i Faaborg kæmper lige nu hårdt for at få ansat syv nye elever.

- Vi har haft ansøgninger på nettet, og vi har kontaktet både Kold College i Odense og erhvervskolerne i Odense og Svendborg, men de har ikke nogen. Så lige nu har vi meget svært ved at finde de elever, vi skal bruge, fortæller varehuschef Steffen Bech.

Der er sket meget, siden han kom til Føtex i Faaborg for fire år siden. Dengang var der én elev. I dag er der fem. Og målet er at lande på ni elever, når året er omme.

- Otte-ni elever er det optimale for en butik som vores. Tre af vores nuværende elever er færdige til efteråret, og derfor søger vi nu syv nye elever, så vi kan komme op på ni elever ved årets udgang, forklarer Steffen Bech.

Syv nye elever
Føtex i Faaborg søger lige nu nye elever inden for følgende områder:

Gourmetslagter-elev.

Delikatesseassistent-elev.

Food-elev.

Frugt og grønt-elev.

To nonfood-elever (typisk tekstil og radio/tv).

Serviceassistent-elev, en ny slags elevplads, som primært har fokus på kundeservice.

Føtex i Faaborg har i alt 120 ansatte. Heraf er cirka 60 fuldtidsstillinger. Derudover er der en stor gruppe af unge medarbejdere, som ikke er på fuld tid, eller måske kun i perioder arbejder på fuld tid.

Gode muligheder lokalt

Han vil gerne slå et slag for, at man sagtens kan få en god uddannelse i en lille by som Faaborg. Og måske endda gøre karriere bagefter, så man bliver i byen i stedet for at flytte til de store byer.

- Vi har brug for de unge mennesker. Også for at sikre den arbejdskraft, vi har brug for i fremtiden. Det er en fælles bekymring, som også andre erhvervsvirksomheder her i Faaborg har. Der er meget fokus på de gymnasiale uddannelser, men ikke så meget på erhvervsuddannelserne. Og når man snakker erhvervsuddannelser, er der mest fokus på de større byer som Odense og Svendborg. Men der er faktisk rigtig gode mulighed for at uddanne sig lokalt her i Faaborg, understreger Steffen Bech.

- Vi samarbejder med både Kold College, Tietgenskolen og Svendborg Erhvervsskole, og man kan jo sagtens tage et grundforløb et af de steder og så gå i gang med en elevplads her i Faaborg, tilføjer han.

Kampagne i uge 13

Føtex i Faaborg går nu i offensiven og iværksætter en kampagne i uge 13.

- Vi skruer op for annonceringen på vores egen Facebook-side. Vi annoncerer forskellige steder, og søndag 31. marts har vi en intern personaledag, hvor vi inviterer de unges forældre til at høre om muligheder for uddannelse og karriere, ikke bare her i Føtex i Faaborg, men i hele Salling Group, hvor der uddannes 500 elever om året, fortæller Steffen Bech.

De unge får ansvar

Alt efter hvilken baggrund man kommer med, vil en elevplads i Føtex typisk være et forløb på to år, heraf cirka 16 uger på skolebænken undervejs.

- Men hvis man ikke har nogen baggrund fra en erhvervsskole eller lignende, kan man fortsat tage en mesterlære her. Så var det bare lidt længere, fordi man i perioder er i skole nogle dage om ugen. Så vil den samlede elevtid typisk være tre år og to måneder. For eksempel startede vores nuværende elev i frugt og grønt, Søren Bo Krolykke, i mesterlære, nævner Steffen Bech.

- Og vi har jo også flere eksempler på elever, der bagefter starter en karriere her. Den elev, der var her, da jeg kom for fire år siden, Kasper Kildevæld, er således i dag teamleder i vin/frugt og grønt.

Steffen Bech føler selv, at Føtex gør meget for at være et godt sted at være elev.

- Vi lægger en stor ære i at give de unge et ansvar, som de kan vokse i. Vi forsøger at klæde dem på, så de er godt forberedt. Det er det, man vokser af.

Rift om de unge: Føtex skriger på nye elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce