Retssag om fyring af topchef i gang


Retssag om fyring af topchef i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYSLINGE: Det skyldes en tidligere kommunaldirektør, at kommunalbestyrelsesmødet i Ryslinge er udskudt til i dag.

Den faste mødedag er anden mandag i måneden, men hverken borgmester Gunnar Landtved (V) eller kommunaldirektør Allan Christiansen var hjemme i går.

De sad i Den Kommunale Tjenestemandsret i København det meste af dagen.

Sagen drejer sig om fyringen af daværende kommunaldirektør Flemming Röttig i september 2002.

Efter to år og fire måneder på topposten i den midtfynske kommune fik han en mandag eftermiddag 10 minutter til at rydde sit skrivebord og forlade rådhuset.

Bortvisningen af Flemming Röttig blev officielt begrundet med "mistillid mellem borgmester og kommunaldirektør", og den begrundelse er ikke efterfølgende blevet uddybet.

Flemming Röttig blev i maj 2000 ansat på en fem-årig kontrakt, som hans fagforening, Danmarks Jurist- og Økonomforbund, efter bortvisningen krævede indfriet af kommunen.

Altså et krav om løn frem til maj 2005. Beløbsmæssigt svarer det til omkring 1,8 millioner kroner.

Ryslinge Kommune tilbød med bistand fra Kommunernes Landsforening en fratrædelsesaftale med et års løn i godtgørelse samt løn i opsigelsesperioden. Det ville blive tæt på en million kroner.

De penge er løbende indbetalt på Röttigs konto, og det var først da kommunen i februar i år smækkede kassen i, at sagen begyndte at rulle.

Og uenigheden er dyb og fundamental. Parterne kan ikke engang blive enige om, hvilken instans, der skal afgøre deres økonomiske mellemværende.

Derfor skal Den Kommunale Tjenestemandsret tage stilling til om fyringssagen skal ordnes ved en faglig voldgift eller ved domstolene.

Tjenestemandsrettens afgørelse kan tidligst ventes i midten af januar.

Retssag om fyring af topchef i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce