Fyens.dk følger retssagen mod to mænd, som blev pågrebet efter det spektakulære hæveautomatskup i Ringe i december 2015

En 47-årig og en 36-årig mand er på anklagebænken i rambuktyverisagen fra Ringe, og de har netop tilstået stort set alle forhold i forbindelse med kuppet.

Det oplyser fyens.dk's udsendte i retten.

Hæveautomatskuppet blev filmet af cafégæster, da det skete i nattens løb den 1. december 2015, hvor en gummiged blev kørt ind i Danske Bank facaden, og hvor hæveautomaten blev kørt væk på en trailer.

Der var helt nøjagtigt 899.300 danske kroner i automaten, er det kommet frem under retssagen, oplyser fyens.dk's udsendte.

Der var også udenlandsk valuta i form af 30.480 euro. I alt kørte tyvene væk med 1,1 millioner kroner til en adresse i Kværndrup, hvor de i løbet af eftermiddagen den følgende dag blev pågrebet i færd med at bryde hæveautomaten op.

Danske Bank-bygningen havde omfattende skader efter tyveriet. Også facaden på Café Wessel på den modsatte side af gaden blev ødelagt, men den 47-årige og den 36-årige nægter sig i retten skyldig i hærværk mod caféfacaden, da det ikke var planlagt.

De kan se frem til at større erstatningskrav for ødelæggelserne.

krimi

Privatvideo:

Grafik: Mikkel Damsgård/Daniel Kofoed

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Rambuktyve sendt to år i fængsel med millionkrav

Rambuktyve sendt to år i fængsel med millionkrav

Rambuksag: En tilfældighed at bygning ikke styrtede sammen

Rambuksag: En tilfældighed at bygning ikke styrtede sammen

Rambuktyve for retten i Svendborg

Rambuktyve for retten i Svendborg