Jette og Jan Kobber fra Faaborg har budt en krone for det forfaldne hotelkompleks Mosegaard ved Nab. De vil sætte stedet i stand og drive bed and breakfast, restaurant og selskabslokaler. En ny tvangsauktion 24. januar vil vise, om nogen byder højere.

Nab: Mosegaard ved Nab. Engang et fint og prægtigt sted med hotel, restaurant, selskabslokaler og ferielejligheder.

I dag mildest talt noget trist og forfaldent.

Bygningerne er slidte, ukrudtet vælter frem, og flere steder vidner knuste ruder og træplader for døre og vinduer om, at der har været indbrud.

Det har der været flere gange, siden stedet lukkede efter en konkurs for et par år siden. Der er blandt andet stjålet senge, borde, stole og fjernsyn fra hotelværelserne, toiletter og andet inventar er flået ud af badeværelserne, og fra det store køkken har tyvene taget opvaskemaskine, ovn og dele til komfuret.

Jette og Jan Kobber

Jette og Jan Kobber bor i Faaborg og har tidligere blandt andet drevet restauranten Bro 7 og forpagtet restauranten på Danland Klinten.I dag driver de JK Shipping, som omfatter udflugtsskibene "Bertha K", "Svanen" og "Thea K" (sidstnævnte er lige nu på værft i Assens).

Under navnet JK Bussen har de fornylig oprettet et busselskab, hvor de med en lang turistbus, som de har købt i Norge, blandt andet kører indkøbsture til Fleggaard ved grænsen.

Endelig driver de under navnet JK Grillen pølsevogn på brugsens parkeringsplads i Faaborg.

Bemærk den smarte detajle, at "JK" hele vejen igennem dækker over initialerne for både Jette og Jan Kobber.

Der er også stjålet dele til det ene af de to fyr, og det andet fyr virker heller ikke, så bygningerne står uden varme på.

Nogle ville nok mene, at det sted er lige til at rive ned.

Men det gør Jette og Jan Kobber fra Faaborg ikke. Parret, der på flere fronter er kendt fra Faaborgs restaurationsliv gennem årene, bød forleden en krone, da Mosegaard var på tvangsauktion ved skifteretten i Svendborg. De mener det seriøst og har store planer med Mosegaard.

- Vores plan er, at bygningerne skal renoveres. Og så vil vi drive bed and breakfast, selskabslokaler og en restaurant, som vi vil kalde Nab'en. Restauranten vil vi dog ikke selv stå for, men forpagte ud, fortæller Jan Kobber.

- Den store sal er jo et fantastisk lokale med plads til 200 mennesker. Det vil kræve en masse knofedt og mange ressourcer at sætte det her i stand, men vi tror på, det kan blive et godt sted igen, siger Jette Kobber, mens hun viser rundt på Mosegaard.

Fantastisk beliggenhed

Uanset hvilken stand bygningerne er i, og uanset hvor meget ukrudt der skyder op, er der én ting, man ikke kan tage fra Mosegaard: Beliggenheden.

- Prøv lige og se, siger Jette Kobber og peger ud mod øhavet, som der er en fantastisk udsigt til.

Lige ovre på den anden side af vejen ligger en hyggelig og familievenlig badestrand, og lige ved siden af Mosegaard ligger 47 moderne og smarte feriehuse - såkaldte klyngehuse - op ad det skrånende terræn, så de alle har enestående havkig.

Ny tvangsauktion i januar

På tvangsauktionen var Jan og Jette Kobber de eneste, der bød. Men de ved endnu ikke, om de får lov at købe Mosegaard for en krone.

- Der kommer en ny tvangsauktion den 24. januar. Så må vi se, om der kommer andre, der har lyst til at byde mere. Det sker nogengange, at der kommer mere fokus på anden gang, siger advokat Flemming Hartvig Pedersen, Focus Advokater i Odense, som er kurator på konkursboet.

- Det overrasker mig lidt, at der ikke kom højere bud. Godt nok er det et forfaldent sted, men med den beliggenhed burde der være nogen, der kan se muligheder i at rive bygningerne ned og udvikle stedet. Og kommunen er jo også i gang med et projekt, hvor man vil omdanne stedet til sommerhusgrunde, siger Flemming Hartvig Pedersen.

Millioninvestering

Jette og Jan Kobber slipper dog ikke med en krone, hvis det lykkes for dem at købe Mosegaard. Med i købet følger en del udgifter, blandt andet tilgodehavende til kreditforeningen.

- En eventuel køber overtager samtidig forpligtelser for 519.000 kroner. Så de kommer altså til at betale i alt 519.001 kroner, hvis de køber stedet for en krone, siger Flemming Hartvig Pedersen.

Jette og Jan Kobber er da også godt klar over, at det er en større investering, de har kastet sig ud i.

- Ud over de 519.001 kroner regner vi med at skulle bruge et par millioner på at sætte Mosegaard i stand. Blandt andet skal alle døre skiftes, og der skal nyt tag på. Vi har faktisk allerede købt taget, det ligger på vores lager, fortæller Jan Kobber.

- Men det er meget svært at låne penge, for banker og kreditforeninger trækker sig med det samme, når det drejer sig om restaurant, hotel og søfart, siger Jette Kobber.

Planerne for Mosegaard skal også ses i sammenhæng med, at parret i forvejen har tre udflugtsskibe og en turistbus.

- Vi kan kombinere tingene, for eksempel ved at hente gæster i vores bus eller tilbyde ture med vores skibe, nævner parret.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Kommunen vil omdanne Mosegaard til nye sommerhusgrunde

Kommunen vil omdanne Mosegaard til nye sommerhusgrunde

Tvangsauktion: Sjællandsk investor køber sydfynsk hotelruin

Tvangsauktion: Sjællandsk investor køber sydfynsk hotelruin

Kommunen vil omdanne Mosegaard til nye sommerhusgrunde

Kommunen vil omdanne Mosegaard til nye sommerhusgrunde