Faaborg-Midtfyn: Kort efter klokken 20 mandag blev Hans Stavnsager fra Socialdemokraterne officielt valgt som borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune fra 1. januar.

SF's Torben Smith hængte som den længst siddende kommunalpolitiker borgmesterkæden om halsen på Hans Stavnsager, men det var en reservekæde og ikke kommunens officielle borgmesterkæde, der faldt til rette om socialdemokratens hals.

Faaborg-Midtfyns officielle borgmesterkæde er kæden fra den tidligere Faaborg Kommune, men i stedet var det borgmesterkæden fra den tidligere Årslev Kommune, der var fundet frem mandag aften, da den nye kommunalbestyrelse var samlet første gang. Og det var der ifølge Hans Stavnsager en ganske særlig årsag til. Den officielle borgmesterkæde er nemlig forsvundet - eller som den nyvalgte borgmester formulerede det:

- Den rigtige kæde er ikke helt lige blevet gravet frem af gemmerne til det her møde. Men vi skal nok finde den, det lover jeg, lød det fra Hans Stavnsager.

Den afgående borgmester, Venstres Christian Thygesen, har aldrig brugt kommunens borgmesterkæde.

- Jeg synes, sådan noget hører fortiden til. Jeg kan udmærket varetage borgmesterfunktionen uden en borgmesterkæde, lød det fra Christian Thygesen, da han blev valgt som borgmester i december 2013.

Den gang skrev avisen, at kæden nu skulle opbevares i en sikret boks på rådhuset, og dermed er et hint givet videre til den kommunale medarbejder, der bliver sat til at støve den forsvundne kæde op igen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
7
Borgmesterkæde er fundet: Den var udlånt til museum

Borgmesterkæde er fundet: Den var udlånt til museum

1
Det er fortid: Nyvalgt borgmester dropper borgmesterkæden

Det er fortid: Nyvalgt borgmester dropper borgmesterkæden

1
Stavnsager i borgmesterstolen: - Uro i kommunens top ramte Venstre hårdest

Stavnsager i borgmesterstolen: - Uro i kommunens top ramte Venstre hårdest