Renoveringsprojekt: Lejere frygter, at de får mindre eller dyrere boliger


Renoveringsprojekt: Lejere frygter, at de får mindre eller dyrere boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor og dyr renovering i Vesterparken i Ringe skal give plads til ældre og handicappede, men reducerer samtidig antallet af boliger fra 68 til 54.

Ringe: Det er et stort projekt når renoveringen af de ældste boliger på Vesterparken i Ringe går i gang. 68 boliger skal totalrenoveres, og når arbejdet er færdigt, står der 54 nyrenoverede boliger tilbage. Den samlede renoveringssum forventes at ramme 55 millioner kroner.

Beslutningen skaber store bekymringer blandt beboerne i ejendommene, der kan se frem til genhusning og en usikker fremtid i Vesterparken. En af de bekymrede beboer er Peter Kristensen. Han ser ikke meget positivt i helhedsplanen:

- Vi er en familie med far, mor og tre børn. Vores bekymring går på hele processen om at skulle genhuse os i en anden bolig, der muligvis er mindre, end det vi har nu, i en uvis periode. Herefter får vi så et tilbud om at flytte tilbage til vores egentlige hjem, som enten vil være en bolig med færre rum, eller en muligvis større bolig, der er dyrere, siger Peter Kristensen.

Udover hele genhusningsprocessen er Peter Kristensen også bekymret over den anden effekt af helhedsplanen:

- Det mest bekymrende ved projektet er, at der vil være nogen, der bliver tvunget til at flytte fra Vesterparken, når der nu kommer til at mangle 14 boliger, siger Peter Kristensen.

Det mest bekymrende ved projektet er, at der vil være nogen, der bliver tvunget til at flytte fra Vesterparken, når der nu kommer til at mangle 14 boliger.
Peter Kristensen, beboer på Vesterparken
Helhedsplanen for Vesterparken
Helhedsplanen for Vesterparken i Ringe omfatter de ældste boliger i området fra 1980-82. I alt skal 68 boliger renoveres. Af de 68 boliger bliver 32 boliger sammenlagt til 18, 17 boliger bliver gjort til moderniseringsboliger og 19 boliger bliver omdannet til tilgængelighedsboliger. Efter renoveringen vil der være 54 renoverede boliger.Renoveringen medfører også huslejestigninger fra 550-770 kroner pr. måned, afhængig af typen af renovering eller sammenlægning.

Renoveringsprojektet forventes at starte i september 2019 og slutte i 2021
Peter Kristensen har boet på Vesterparken i 11 år med sin familie og er bekymret over renoveringens følger. Foto: privatfoto
Peter Kristensen har boet på Vesterparken i 11 år med sin familie og er bekymret over renoveringens følger. Foto: privatfoto

Den bedste og billigste løsning

Projektet bliver finansieret med hjælp fra Landsbyggefonden, der har sat et krav om at nogle af de renoverede boliger kommer til at blive til tilgængelighedsboliger for kommunens ældre borgere.

I følge kundechefen for Domea.dk, Kim Hybel, er det et rigtig godt initiativ for at fremtidssikre de ældste boliger i området. Han mener samtidig, at det er den billigste løsning for beboerne i de renoveringsplanlagte boliger:

- Uanset hvordan vi havde tænkt os at bære os ad, så skal de boliger renoveres. Skulle vi gøre det selv, ville omkostningerne være meget dyrere for beboerne. Men med Landsbyggefondens støtte og enkelte krav, er det den mest fordelagtige løsning for alle parter, siger Kim Hybel og slår fast, at renoveringen skal være med til at sikre boligerne de næste 20-40 år.

Boligforeningen arbejder på højtryk for hurtigst muligt at kunne udsende et genhusningskatalog til de udsatte husstande.

Der afholdes en spørgsmålscafé i slutningen af august i Vesterparkens forsamlingshus.

Renoveringsprojekt: Lejere frygter, at de får mindre eller dyrere boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce