Efterspurgt discountkæde er klar til at rykke til Ringe, hvis den får lov til at placere sig uden for bymidten.

En hel del borgere i Ringe og omegn drømmer om at få en Rema 1000-butik til byen. Det ønske kan meget vel gå hen og blive opfyldt i den nærmeste fremtid, hvis det står til den norske discount-kæde.

En Rema 1000-butik havnede øverst på ønskelisten, da Fyens Stiftstidende i sidste uge præsenterede et hav af forslag til, hvad kunderne på Midtfyn ønsker til byen i lyset af de 10 tomme butikslokaler i Ringe. Byen står også højt på listen hos Reitan Ejendomsudvikling, der står for at etablere nye Rema-butikker i Danmark.

- Byen er interessant. Det er en stor by på Fyn, og det har vi længe gerne villet. Vi skal bare finde den rigtige placering, siger udviklingsdirektør Stephan Sørensen.

Rema 1000 meldte tidligere på året ud, at man planlægger at åbne 130 nye butikker i Danmark de kommende år. Discountkæden har siden 2012 fået nej til at ligge på Odensevej i Ringe og rundkørslen ved motorvejen (Ørbækvej, red.).

Senest takkede kæden i sommeren 2013 selv nej til en placering ved Støberigrunden og en lokation tæt ved sygehuset og Centrumpladsen.

Politiker afventer lokalplan

Stephan Sørensen oplyser, at man endnu ikke har en konkret placering i kikkerten, men det er ifølge udviklingsdirektøren på høje tid at få det undersøgt nok en gang.

- Det er ikke, fordi vi vil fravælge Ringe by, vi vil bare ikke ind i bymidten. Man har placeret en del af dagligvarebutikkerne uden for bymidten, og det er der, folk handler i Ringe i dag, mener Stephan Sørensen.

Han peger på, at man som udgangspunkt er interesseret i at opføre en 1000 kvadratmeter stor butik med 50-60 parkeringspladser og et grundareal på 3500-4500 kvadratmeter.

Det er et flertal af politikere i Faaborg-Midtfyn, der to gange har spændt ben for, at en Rema 1000-butik kan opføres uden for bymidten. Anne-Merete Mikkelsen (S), der deltager i avisens debatarrangement "Ringes butiksliv i knibe" i aften, ønsker dog på nuværende tidspunkt ikke at tage stilling til, om kravene kan blødes op, når en ny lokalplan for Ringe skal skrives.

- Mange ting vil blive diskuteret og vejet. Jeg vil slet ikke tage forskud på den diskussion. Den skal vi have i Lokalsamfunds- og Planudvalget stille og roligt sammen med embedsværket, siger hun.

Kom til møde om Ringes tomme butikker

Torsdag den 17. marts holder avisen debatmøde om de tomme butikslokaler i Ringe, hvor alle er velkomne.

Det foregår på Nordagerskolen fra klokken 18.30.

Tilmelding til Midtfynsposten på 62 62 13 30 eller mipo@fyens.dk.

Der er kaffe, frugt og øl/vand i pausen.

Deltag også gerne i debatten på avisens nyoprettede Facebook­gruppe "Hjælp butikslivet i Ringe".

Grafik: Daniel Kofoed

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
8
Nyt chok: Café Wessel er konkurs

Nyt chok: Café Wessel er konkurs

Røde Kors åbner ny butik i Ringe - i seks uger

Røde Kors åbner ny butik i Ringe - i seks uger

Sygdomslukket café åbner igen

Sygdomslukket café åbner igen