Rekordstort antal træskibe kommer til Faaborg

Træskibsræset rundt om Fyn har i år rekorddeltagelse med 52 deltagende skibe. Arkivfoto: Fyn Rundt

Rekordstort antal træskibe kommer til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele 52 gamle træskibe med i alt 526 besætningsmedlemmer ombord anløber Faaborg Havn på torsdag den 26. juli.

Faaborg: Er man til flotte, gamle træskibe, et muntert leben på havnen og måske lidt god musik i teltet, kan man godt sætte et stort kryds i kalenderen ud for den 26. juli.

Her anløbes Faaborg Havn nemlig af feltet af gamle bevaringsværdige træskibe, der i hele uge 30 sejler kapsejlads rundt om Fyn. Løbet sætter ny deltagerrekord i år. Hele 52 skibe er med - en snes mere end der plejer, og ombord befinder sig over 526 besætningsmedlemmer.

Festteltet på "havneøen" i Faaborg åbner klokken 14.00, og hvis man er i tvivl om tidspunktet, så tag bestik af kanonbragene - Faaborg Kanonerlaug saluterer nemlig klokken præcis 14.00.

Alt efter vejr og vind begynder skibene herefter at ankomme.

Langt de fleste skibe kommer som sædvanlig til at ligge i inderhavnen, men i år tager Faaborg Havn også yderhavnen i brug for at få plads til alle. Og der er styr på det, forsikrer havnemester, Lasse Olsen.

- Vi er ved at etablere ekstra midlertidige strømstationer rundt omkring, så alle skibe kan blive forsynet. Normalt er vi godt dækket ind med de installationer, vi har, men der skal lidt ekstra til, når der kommer så mange, siger han.

Træskibefest
På havneøen vil der fra klokken 14.00 være en række aktiviteter, såsom rebslager, sejlmager, smedje, lær at binde knob-stik, foodtrucks, kaffevogn mm.

De Grønne's Tamburkorps spiller på havnen fra klokken 14.00

Marinehjemmeværnet holder åbent skib på MHV 808 Lyra.

Der er også åbent hus ved Faaborg Marineforening.
Skipper Lise Mortensen deltager igen i år med en ren kvindebesætning på Palnatoke. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Skipper Lise Mortensen deltager igen i år med en ren kvindebesætning på Palnatoke. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Årets faaborgenser

Træskibsarrangementet bliver også i år baggrundstæppe for kåringen af "Årets faaborgenser". Det sker klokken 20.00 i teltet, og prisen uddeles af FB&IF-støtteforeningen Vennerne.

Sidste år var det badmintonformand Jørn Lorenzen, der løber med hæderen, men hvem bliver det i år?

Peter Jensen er konferencier for begivenheden, og hædersbevisningen overrækkes af Ole Billum, der i år er sponsor for arrangementet.

Efter kåringen er der dømt musikalsk fest og ballade i teltet med Løven, Kim & Hulken nu med Rico & Kåre. Sidste år trak bandet så mange mennesker ind i teltet, at mange måtte stå udenfor og nyde musikken. Derfor er teltet i år

gjort større, så der er plads til flere musikglade gæster.

Bandets koncertpublikum kan altid være sikre på at opleve skotsk-irske sange, shanties, amerikanske hillbilly-numre, en vits eller fire, revyagtige småsketches og frimodig dansk visekunst. Musikken stopper klokken 23.00.

Fredag morgen er der morgenmad for sejlerne klokken 07.30 - efter skippermødet klokken 09.00 sender borgmester Hans Stavnsager sejlerne afsted med et par velvalgte ord, og skibene stævner ud cirka klokken 09.30 med kurs mod slutdestinationen Svendborg.

Følg træskibene på ruten via linket her.

Rekordstort antal træskibe kommer til Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce