Stig Andersen og Knud Skov er tilbage i nyopført værksted på Svendborgvej, efter en brand raserede det gamle i 2015.

Faaborg: Den 15. december 2015 er formentlig en dag, Stig Andersen aldrig vil glemme. Den eftermiddag måtte han og makkeren Knud Skov løbe ud af Faaborg Autoværksted på Svendborgvej for at undgå den dramatiske brand, der brød ud kort før lukketid.

Knud Skov og Stig Andersen var ved 15.30-tiden i færd med at tømme benzin af en Opel, som var hævet op på værkstedets lift. Tilsyneladende var benzin løbet ud på værkstedsgulvet, men hvordan branden præcis opstod, vides ikke. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade ved branden, men efterfølgende ventede en usikker tid, hvor der skulle afklares med forsikring, værkstedets fremtid osv.

Hvis ikke vi havde haft nogle loyale kunder, som kom, selvom vi måtte flytte, så havde vi ikke været her i dag. Det er vi meget taknemmelige for.

Stig Andersen, automekaniker

Siden januar 2016 har Faaborg Autoværksted været i gang på Engvej 41, men nu er Stig Andersen og Knud Skov tilbage i nyopførte bygninger på Svendborgvej. Det har de faktisk været en lille måneds tid.

- Heldigvis har vi ikke følt os rodløse på noget tidspunkt. Hvis ikke vi havde haft nogle loyale kunder, som kom, selvom vi måtte flytte, så havde vi ikke været her i dag. Det er vi meget taknemmelige for, lyder det fra Stig Andersen, som nyder at være tilbage i de vante omgivelser med makkeren, som han har arbejdet sammen med i over 25 år.

De nye lokaler er på 330 kvadratmeter med både kontor og værksted.

Beholder Engvej

Stig Andersen købte Engvej 41, og den adresse har han valgt at bevare. En del af faciliteterne lejes ud til motorcykelværksted, resten passer Stig Andersens søn, Johan Andersen, som er udlært traktormekaniker og tager sig af både store maskiner og mindre havemaskiner.

Med Faaborg Autoværksted tilbage på Svendborgvej kan det sidste kapitel i den dramatiske historie snart lukkes.

- Jeg synes ikke, det sidder i os længere på den måde. Var der sket nogen form for personskade, så var vi aldrig kommet i gang igen. Men man skal ikke sidde derhjemme i sofaen og tænke alt for meget over det, selvom det da ikke kan undgås, at tanken strejfer engang imellem. Generelt er vi nok blevet mere bevidste om sikkerheden i de ting, vi gør. Men nogle ting kan man bare ikke undgå, siger Stig Andersen.

- Vi nyder at være her. Her er rigtig meget lys. Det er lidt som at komme hjem igen, tilføjer han.

De nye lokaler vil blive fejret med en reception, når de sidste detaljer er færdige om en måneds tid, oplyser Stig Andersen.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.

Mere om emnet

Se alle
Efter eksplosionsbrand: Langtrukken genrejsning af autoværksted

Efter eksplosionsbrand: Langtrukken genrejsning af autoværksted

Efter branden: Værksted er klar igen

Efter branden: Værksted er klar igen

Brand åd alt andet end det vigtige

Brand åd alt andet end det vigtige