Rasmus løb 160 kilometer på 16 timer


Rasmus løb 160 kilometer på 16 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en gennemsnitshastighed på cirka 10 kilometer i timer gennemførte 23-årige Rasmus Grønved Nielsen fra Faaborg lørdag-søndag ultraløbet Mors 100 miles.

Et løb på 160 kilometer rundt om Mors.

Rasmus Grønved gennemførte i tiden 16 timer og 27 minutter og endte på en fjerdeplads ud af de 70 tilmeldte.

Det var hans første løb med en så lang distance, og hans målsætning var at gennemføre på under 18 timer og komme i top 10.

- Jeg har det overraskende godt. Jeg troede, at det ville være værre, siger Rasmus Grønved da avisen snakker med ham søndag eftermiddag. Han var lidt øm, og så havde han en enkelt vabel på lilletåen.

Rasmus Grønved har kun dyrket ultraløb i et års tid. Et ultraløb er et løb, hvor distancen, der tilbagelægges, er længere end den traditionelle maratondistance på 42,195 km.

- Efter jeg havde løbet maraton et par gange, syntes jeg, at det kunne være sjovt at prøve at løbe længere. Så jeg løb et par løb på 50 kilometer og et på 60, fortæller han.

- Jeg havde brug for en god udfordring, og derfor meldte jeg mig til Mors 100 miles Det er et godt løb at lægge ud med, for der er depoter hver 5. kilometer, og der er forholdsvis fladt. Men det er stadig en udfordring.

Nervøs inden start

Inden Mors 100 miles var han meget nervøs, men taktikken var at starte ud med at løbe 10-11 kilometer i timen og så se, hvor længe det holdt.

- Det er meget mentalt. Man siger, at man løber første halvdel med benene og anden halvdel med hovedet, for du kan slet ikke kapere, hvor langt der er igen.

Hans tempo holdt dog stort set hele vejen, men på de sidste to kilometer måtte han kapitulere og gå i mål.

- Jeg kunne slet ikke løbe, min mave gjorde simpelthen så ondt, men mine ben kunne godt, fortæller Rasmus Grønved.

Han brækkede sig flere gange undervejs, og på de sidste 50 kilometer kunne han slet ikke indtage fast føde. Og hver gang han prøvede, måtte han brække sig igen.

- Kroppen reagerer specielt, når man er så presset. Så det er om at få det op og få noget mere ned. Men jeg fik kun ren gel til sidst, og det gjorde at jeg fik rigtig dårlig mave, fortæller Rasmus Grønved, der måtte en tur ud i busken flere gange.

Klokken cirka 01.30 natten til søndag, kom Rasmus Grønved i mål.

- Jeg fik nogle vilde rysteture, og brækkede mig. Jeg var underafkølet og havde ikke fået nok energi, siger han.

Han måtte en tur under den varme bruser, og så fik han massage af sin far, apoteker Sten Grønved, der sammen med hustruen Pernille havde været følgebil til Rasmus på hele turen.

Travlt hverdag

Rasmus Grønved har op til løbet trænet 20 timer om ugen.

Han har ikke løbet i nærheden af 160 kilometer før, men han tog en træningstur på 80 kilometer, hvor han løb rundt i Amager Fælled i otte timer.

Udover træningen læser Rasmus Grønved jura, arbejder 20 timer om ugen, og bestræber sig på at sove otte timer hver nat.

- Jeg er meget skemamenneske. Alt er planlagt ned til hvert minut, fortæller Rasmus om forberedelserne.

Han løber ikke i en klub. Han er sin egen træner, laver sine egne programmer og kostplaner, og så er han sin egen gavmilde sponsor.

- Det er et soloprojekt, understreger han.

Op til et stort løb er der er ingen slik, sodavand, alkohol eller kaffe. Og de sidste to dage inden er det med at skovle så meget kulhydrat indenbords som overhovedet muligt.

Men ellers er han ikke fanatisk, lover han. Og han kan sagtens drikke alkohol

- Jeg kan godt forene det. Jeg løber jo bare for sjovs skyld, så der skal være plads til det hele, men jeg har ingen branderter op til et løb, understreger han.

Planen er, at han i maj skal løbe 100 miles på Bornholm i et meget kuperet terræn med klipper og strand.

Og så skal han til Island og løbe 250 kilometer til sommer.

Rasmus løb 160 kilometer på 16 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce