Rasmus Nøhr gav onsdag otte minikoncerter i Faaborg-området for at slå på tromme for endagsfestivalen Danmark Dejligst, der kommer til Vester Åby fredag 1. september.

Faaborg: - Jeg har lige fået at vide, at Rasmus Nøhr bliver en lille smule forsinket, sagde skoleleder Jørn Christensen, da hele Bøgebjergskolen sad klar i aulaen onsdag eftermiddag for at opleve en minikoncert med Rasmus Nøhr.

Og det tror da pokker, at han blev forsinket. For han var lige henne om hjørnet for at besøge - og smage på - chokoladen hos Konnerup, hvor han også gav et par numre.

Men endelig dukkede han op og sang et par sange på skolen, heriblandt landeplagen "Sommer i Europa".

For Rasmus Nøhr bliver det dog endnu engang "Sommer i Danmark". Og han må være Danmarks travleste sanger i øjeblikket. Han rejser land og rige rundt for at gøre reklame for Danmark Dejligst, den række af festivaler, han selv tog initiativ til i 2012.

Denne sommer er 27 byer med på listen, og han tager i denne tid rundt til dem alle sammen på promotion tour.

Onsdag var han i Faaborg-området, fordi Vester Åby for første gang er med - det sker fredag 1. september. Rasmus Nøhr nåede at give otte minikoncerter på én dag. Faaborg Gymnasium, lokalradioen Det rigtige Faaborg, Super Brugsen i Faaborg, Home i Faaborg, Konnerup og Bøgebjergskolen i Vester Åby, Hotel Faaborg Fjord og så til sidst igen Home i Faaborg.

 

Med på hele turen onsdag var Rikke Bang Sørensen og Sanne Juul, der står i spidsen for Danmark Dejligst Vester Åby, den lokale forening, der er dannet i forbindelse med festivalen, hvor Zididada er et andet topnavn.

Efter koncerten i aulaen var de sammen med Rasmus Nøhr omme bag ved skolen for at kigge på den gamle sportsplads, hvor festivalen skal foregå fredag 1. september klokken 14-23.

- Jeg har ikke været her før, og jeg heller ikke været særlig meget i Faaborg-området. Men det er jo en fantastisk by. Bare hele turen langs kysten kan jo i den grad anbefales. Vores tovholdere mente, vi skulle smage Konnerups chokolade, og det må jeg give dem ret i. De laver måske Danmarks bedste chokolade, sagde Rasmus Nøhr.

Og så afslørede han en drøm, han har haft et par år.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en koncert på pladsen ved havnebadet i Faaborg. Så I kan bare ringe.

  • Af: