Rammerne på plads: Endelig kan handicappede søge om feriepenge


Rammerne på plads: Endelig kan handicappede søge om feriepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rammerne for feriepuljen til brug for handicappede borgere i botilbud i kommunen er nu på plads.

Faaborg-Midtfyn: I forbindelse med budgetvedtagelsen for 2018 i efteråret sidste år besluttede politikerne at sætte 500.000 kroner af årligt i de næste fire år til ferier for borger i botilbud i kommunen.

Men det har trukket ud i forhold til at få fastlagt rammerne for søgning og fordeling af pengene, men det skulle nu være på plads. På tirsdagens møde besluttede politikerne i Sundheds- og Omsorgsudvalget sig for, hvordan der skal søges og pengene uddeles, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

"Pengene skal sikre, at borgere på botilbud kan få mulighed for et afbræk fra hverdagen og nogle gode oplevelser, der giver dem fornyet energi. Det har vi alle sammen brug for," siger Herdis Hanghøi (V), formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i pressemeddelelsen.

"Når man lever med et handicap, kan det være nødvendigt at have en ledsager med, hvis det overhovedet skal kunne lade sig gøre at komme på ferie, og det er blandt andet det, midlerne skal muliggøre", tilføjer hun.

Flere frister

Muligheden for, at handicappede kan komme på ferie, eller rettere mangel på samme, har været debatteret i de senere år. Derfor glæder det Pia Pedersen, formand for Danske Handicaporganisationer - Faaborg-Midtfyn og medlem af kommunens Handicapråd, at tingene nu er faldet på plads.

- Ja, stort hurra for det. Det har vi ventet på længe, siger Pia Petersen, som for godt en måned siden langede gevaldigt ud efter administrationen for langsommelighed.

Pengene blev sat af i efteråret, men først nu har politikerne fået et forslag til vedtagelse på bordet, og det kan ifølge hende betyde, at handicappede ikke nå at planlægge en sommerferie i år.

Fremadrettet skal borgere søge om tilskud til en ferie senest 1. april.

- Det er vi lidt kede af, og vi vil gerne have, at der er to frister. I planlægger jo heller ikke jeres ferie for hele året. Det gør handicappede heller ikke, siger Pia Petersen.

Tilskud fra puljen kan bruges til ferier hele året.

Rammerne på plads: Endelig kan handicappede søge om feriepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce