Fyens.dk følger retssagen mod to mænd, som blev pågrebet efter det spektakulære hæveautomatskup i Ringe i december 2015

Ringe/Svendborg: De to rambuktyve, 36-årige Ronni Damgaard og 47-årige Carsten Bech, er ved retten i Svendborg onsdag middag idømt henholdsvis en fængselsstraf på to år og tre måneder og to år.

I december 2015 bragede de ind i Danske Bank-bygningen i Ringe med en gummiged og kørte fra stedet med hæveautomaten med i alt 1,1 million kroner.

Det fortæller Fyens.dk's udsendte fra retten og uddyber, at begge modtager dommen.

Anklageren talte ellers for fængselsstraf på op mod tre år, mens forsvareren mente, at man nærmere skulle ned på et sted mellem seks måneder og to år.

Rambukkuppet medførte omfattende ødelæggelser på Danske Bank-facaden og den nærliggende Café Wessel, og der er et samlet erstatningskrav på omkring en million kroner.

Ud over selve rambuktyveriet var mændene tiltalt for at lægge partisansøm ud på vejene, hvor en personbil punkterede, brugstyveri af en gummiged og overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, færdselsloven, samt våbenloven og være i besiddelse af visse dopingmidler.

Ronni Damgaard og Carsten Bech blev nogle timer efter kuppet fundet på en adresse i Kværndrup i færd med at bryde hæveautomaten op. De tilstod under retssagen langt de fleste forhold.

Læs reportage og reaktioner i Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis torsdag - og på mitfyn.dk onsdag aften.

Oversigt over kuppet her - grafik: Mikkel Petersen/Daniel Kofoed

Se video fra selve kuppet her: (privatvideo)

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Rambuksag: En tilfældighed at bygning ikke styrtede sammen

Rambuksag: En tilfældighed at bygning ikke styrtede sammen

Retssag: 47-årig og 36-årig tilstår rambukkup i Ringe

Retssag: 47-årig og 36-årig tilstår rambukkup i Ringe

Rambuktyve for retten i Svendborg

Rambuktyve for retten i Svendborg