Rækkehuse med garanti for lav varmeregning

Ebbe Bernth og Sune Milling har som de første i Ringe opført lavenenergihuse på Linde Allé.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Rækkehuse med garanti for lav varmeregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe: Da byggeriet til de første 11 af i alt 38 rækkehuse blev sat i gang tilbage i januar, var ambitionen hos de to håndværksmestre, Ebbe Bernth og Sune Milling, at husene skulle opføres som lavenergihuse og efter krav, som egentlig først træder i kraft i 2016.

Den mission er lykkedes til fulde. Forleden fik de to bygherrer nemlig svar på den tæthedsprøve, som OBH har lavet. Den viser, at beboerne kan se frem til usædvanlige lave varmeregninger.

- Jeg er meget stolt over, at det er lykkedes. Faktisk viser testen, at husene ligger på en tredjedel af det, som de egentlig må, jubler Ebbe Bernth.

Husene er opført uden dampspærrer, men papirisoleringen gør, at de bliver tætte. Desuden er de forsynet med varmegenvindingsanlæg, som genbruger 95 procent af varmen.
Desuden er der ingen kuldebro i husene.

På fredag flytter den første ind på Linde Allé. Vedkommende bliver dermed den første i byen, som bor i et lavenergihus.

- Man opfører dem ikke, fordi det endnu ikke er et krav. Men vi kan bare ikke lade være, for på det punkt er vi pionerer, fortæller Ebbe Bernth, og tilføjer.

- Men vi har vist, at det kan lade sig gøre. Også uden byggeriet bliver meget dyrt. Faktisk kun ti procent mere, og så er husene tilmed fremtidssikret, siger han.

De to pionerer begynder opførelsen af de næste 13 huse af samme slags, når ni af de første 11 er lejet ud eller solgt. Indtil videre har fem skrevet under på en lejeaftale.
Fakta
Man opfører dem ikke, fordi det endnu ikke er et krav. Men vi kan bare ikke lade være, for på det punkt er vi pionerer.

Rækkehuse med garanti for lav varmeregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce