Pythagoras i virkeligheden: Elever skal fremover lære matematik på virksomheder

6. klasse fra Brahesmindeskolen var i foråret på besøg Superbrugsen i Faaborg. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Pythagoras i virkeligheden: Elever skal fremover lære matematik på virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere elever skal bytte matematikbøgerne ud med regnestykker fra erhvervslivet. Faaborg-Midtfyn Kommune opskalerer projekt, som næste år betyder, at samtlige elever i 6. klasse skal på virksomhedsbesøg.

Faaborg-Midtfyn: Rynkeby Foods, tømrermester Carsten Knudsen, Ryslinge Tagdækning og Volkswagen Faaborg. Det er blot nogle af de virksomheder, som har sagt ja til at få besøg af en 6. klasse næste skoleår.

Det sker som en del af et projekt kaldet "Erhvervsrygsækken", hvor skoler samarbejder med erhvervslivet om at gøre matematikundervisningen mere virkelighedsnær.

Erhvervsrygsækken er en del af planen for, hvordan skolerne i Faaborg-Midtfyn Kommune skal udvikle sig, så eleverne "føler sig rustet til at begå sig i fremtidens samfund," som det lyder.

Et politisk nedsat udvalg kaldet "Fremtidens Skole" har i flere år arbejdet på en række anbefalinger, som kommunalbestyrelsen tirsdag skal give grønt lys til.

En af anbefalingerne går på at støtte erhvervsrygsækken, som indtil nu har kørt som et midlertidigt pilotprojekt for enkelte klasser.

Men nu bliver der skruet op for projektet, og det betyder, at alle kommunens 6. klasser skal ud af klasselokalet og ind på virksomhederne. Planen er at udbrede fra 2021 sådan, at alle elever i 4.-9. klasse én gang årligt skal prøve kræfter med virkeligheden og erhvervslivets matematik.

Erhvervsrygsækken
Næste forår rykker alle elever i 6. klasse ud på en række lokale virksomheder som en del af matematikundervisningen, så eleverne kan prøve kræfter med virkelighedens regnestykker.Der er brug for i alt 28 virksomheder, og der er stadig et par ledige pladser næste skoleår.

Når erhvervsrygsækken 2020/2021 skal udbredes til alle elever i 4.-9. klasse, er der behov for 66 virksomheder.

Interesserede kan kontakte projektleder i Faaborg-Midtfyn Kommune Pernille Peiter på pepei@fmk.dk eller på telefon 72 53 31 53.

Virksomheder søges

- Eleverne har været meget positive. De kommer ud og ser, hvordan matematik bruges i virkeligheden. Det giver for eksempel mening, at man som tømrer kender Pythagoras, for så kan man lave den rigtige taghældning, forklarer Pernille Peiter, der er projektleder på Erhvervsrygsækken.

Hun har lige nu drøntravlt med at overtale 28 virksomheder til at være med i projektet efter sommerferien. Hun fortæller, at der mangler en lille håndfuld virksomheder endnu.

I løbet af efteråret skal lærerne undervises og forberede undervisningen sammen med virksomhederne, og så kan forløbet med eleverne starte efter jul.

- Det, der gør projektet helt unikt, er, at det er et lige samarbejde mellem erhvervslivet og skoleverdenen og de interesser, vi hver især har i vores kommune. På den måde er det ikke nogens projekt, men vores alles, mener Pernille Peiter.

Pythagoras i virkeligheden: Elever skal fremover lære matematik på virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce