Psykisk syg sat i fængsel: Dommer ville vente - men politiet kørte ham væk

Lasse Røygaard mener, at den 47-årige hjerneskadede mand er helt fejlanbragt i fængslet. Foto: Bent Warncke

Psykisk syg sat i fængsel: Dommer ville vente - men politiet kørte ham væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal rådgiver for indsatte kalder det "helt forfejlet", at en 47-årig hjerneskadet mand nu er havnet i fængslet i Sdr. Omme.

Faaborg: En 47-årig psykisk syg mand, der sidste år flere gange satte Faaborgs midtby og Fyns Politi i alarmberedskab, blandt andet fordi han optrådte påvirket og truede tilfældige med kniv og en paintball-pistol, er nu havnet i fængsel.

Mens manden boede i en lejlighed i Kirkestræde i Faaborg, var der flere gange større politiopbud i gaden, fordi han optrådte truende.

I august 2017 gik kommunen så for alvor ind i sagen, og den 47-årige blev visiteret til først at gennemgå et afrusningsforløb for efterfølgende at kunne bo på institutionen Solskrænten i Korinth, der har speciale i at tage vare på folk med hjerneskader og psykiske lidelser.

Men kort efter jul blev manden angiveligt afhentet fra Solskrænten af politiet og indsat på sygeafdelingen i fængslet i Sdr. Omme med henblik på at afsone en dom på ni måneders fængsel, som han tidligere har fået.

Den beslutning er faldet faaborgenseren Lasse Røygaard for brystet. Som tidligere indsat og talsmand for de indsatte i Vridsløselille Statsfængsel er han i gang med at etablere sig som rådgiver for indsatte og tidligere indsatte.

Han rådgiver i øjeblikket den 47-årige og dennes kæreste, og beslutningen om at placere den 47-årige i et fængsel er helt forfejlet, mener Lasse Røygaard.

- Ikke mindst fordi den pågældende den 6. december 2017 var i retten i en anden sag, hvor dommeren besluttede at udsætte strafudmålingen, indtil der forelå en mentalerklæring. Der er altså tale om en person, der er hjerneskadet, og han hører overhovedet ikke hjemme i et fængsel.

- Han burde afsone sine straf på Solskrænten, og hvis den institution ikke kan rumme ham, bør man finde et egnet bosted eller en lukket psykiatrisk afdeling, hvor man både kan tage hånd om hans alkoholmisbrug og sørge for den rigtige medicinering.

- Som jeg har fået det oplyst, har man taget medicinen fra ham i fængslet, og han har det dårligere end nogensinde, siger Lasse Røygaard.

Den 47-åriges advokat Mogens Juhl har i den forbindelse nu sendt en formel klage til Direktoratet for Kriminalforsorgen, hvori man anmoder om at afsoningen i Sdr. Omme afbrydes øjeblikkeligt.

Psykisk syg sat i fængsel: Dommer ville vente - men politiet kørte ham væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce