Prøvevalg for unge mellem 16 og 17 år på internettet


Prøvevalg for unge mellem 16 og 17 år på internettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn: Faaborg-Midtfyn Kommune leger i øjeblikket med tanken om at arrangere et prøvevalg for kommunens 16- og 17-årige unge forud for kommunalvalget til efteråret.

Det er Dansk Ungdoms Fællesråd og Kommunernes Landsforening (KL), der opfordrer kommunerne til at arrangere prøvevalget.

- KL har været med til at definere et it-system, så man kan foretage afstemning elektronisk, fortæller Faaborg-Midtfyn Kommunes kommunaldirektør Benny Balsgaard.

Det hele går ud på, at de unge modtager et valgkort med posten, der giver adgang til at stemme via pc over internettet.

Op til afstemningen skal der arrangeres en såkaldt demokrati-uge på gymnasier og i folkeskolens ældste klasser.

- Vi håber, at det kan være med til at skabe en øget interesse for hele det kommunale demokrati og den måde, det fungerer på, siger Benny Balsgaard.

Kræver ekstra ressourcer

Prøvevalget vil lægge beslag på ekstra ressourcer i kommunen: Cirka 400 arbejdstimer og et udgiftsniveau på 30.000-50.000 kroner.

- Det er en stor arbejdsopgave at lægge oveni det ordinære valg. Det er jo faktisk et ekstra valg, vi skal have arrangeret og på en anden måde end normalt, siger Benny Balsgaard.

På mandag skal økonomiudvalget så tage stilling til, om prøvevalget er besværet og den ekstra udgift værd. Umiddelbart er de politiske vinde positive. Borgmester Bo Andersen (V) siger:

- Min personlige holdning er positiv. Mange partier slås med problemer med at få unge til at stille op. Kan det her være med til at skabe forståelse for demokratiet blandt unge, så synes jeg, at pengene er givet godt ud.

Godt at involvere unge

Hans Jørgensen (S) pointerer, at ikke har nået at sætte sig ind i de nærmere detaljer endnu, men han er principielt positiv over for tanken.

- Jeg synes, at man godt kan gøre mere for at involvere unge og få dem til at tænke over, hvordan man kan skabe mere udvikling, siger Hans Jørgensen.

pews@fyens.dk

Prøvevalg for unge mellem 16 og 17 år på internettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce