Prøver igen: Kendt kro blev sat til salg for 12 år siden

Ib og Anne-Lise Jørgensen har været på Brobyværk Kro siden 1972, og parret overtog den formelt i løbet af 1980'erne. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Prøver igen: Kendt kro blev sat til salg for 12 år siden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerede i 2006 satte Ib og Anne-Lise Jørgensen Brobyværk Kro til salg for at få tid til andre ting. Nu er kroen sat til salg igen, og de håber, det denne gang lykkes at finde nye ejere.

Brobyværk: Med en arbejdstid på op mod 70 timer om ugen er det meste af Ib og Anne-Lise Jørgensens tid gået med Brobyværk Kro, men nu er tiden kommet til at sige farvel til kroen og prøve noget andet. Parrets datter Lisbeth Chawes har derfor sat sig for at hjælpe forældrene med at sælge deres livsværk.

- Vi er en moden alder, jeg er lige blevet 70, og min kone er ved at blive 65, så hvis vi skal opleve verden fra en anden side, så er det ved at være nu, siger Ib Jørgensen.

Kroens historie kan spores cirka 360 år tilbage, og Ib Jørgensens morfar overtog den fra Brobygård for mere end hundrede år siden. Ib og Anne-Lise Jørgensen er tredje generation af kroejere og kom til kroen i 1972. I 1980'erne overtog de den formelt efter Ib Jørgensens forældre.

Faktisk satte de allerede kroen til salg i 2006, men dengang var der ingen, der bed på, og kroen blev pillet af markedet efter et års tid.

- Alt er jo til salg, men vi har ikke haft den offentligt eller stået hos nogen ejendomshandler, siger Ib Jørgensen.

Han understreger, at selvom ønsket om at prøve noget andet har været der længe, har det ikke været en sur pligt at drive kroen.

- Det skal være tilfredse kunder, vi har. Og når de er positive, er det meget nemmere at arbejde både med folk og med fæ. Det giver gejst, når der kommer mange, og de er glade, og de fleste krogæster er jo glade. Det har ikke været nogen sur pligt, men derfor kunne det være sjovt at prøve noget andet, siger Ib Jørgensen, der gerne vil have mere tid til at rejse og se venner og familie.

Behøver ikke være kro

Parret har tre voksne børn, men det er ikke en mulighed at de overtager kroen, og derfor skal den på nye hænder.

- Vi har haft et godt håndelag for det og har fået god hjælp af vores børn, men ligefrem at påtvinge dem, noget, det synes jeg ikke, vi skal, siger Ib Jørgensen.

Selvom der gemmer sig meget historie og mange minder i kroen, er det o.k. for Ib Jørgsensen, hvis en kommende ejer ikke ønsker at drive den videre som kro i traditionel forstand.

- Hvis jeg kommer ud af det på en god måde, skal jeg ikke pådutte nogen noget som helst. Jeg vil stå og være glad for, at vi kommer af med den, siger han.

Prøver igen: Kendt kro blev sat til salg for 12 år siden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce