Prøver at få busser igen


Prøver at få busser igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE: Ungdomsskoleinspektør John Lademann er klar til at sige farvel til nogle elever, hvis det kan få aftenbuskørslen tilbage.

Den droppede politikerne i Ringe Byråd, da de indgik budgetforlig for næste år, men John Lademann håber, at et forslag om at samle undervisningen på to dage i stedet for fire, kan få politikerne til at finde penge til buskørslen i ellevte time.

Ved at samle undervisningen to dage, risikerer John Lademann, at nogle elever må droppe ud, fordi traktorkørekort falder sammen med badminton, spejder eller noget tredje de unge går til. Den risiko er han villig til at løbe.

- Alternativet er, at dem i yderområderne slet ikke kan komme herind. Det vil forkert i en kommune som Ringe, ikke at sørge for, at de også kan være med, siger han.

John Lademann kan ikke sige, hvor mange børn, der bliver afskåret fra at deltaget i ungdomsskolen.

- Men der er nogle forældre, som ikke vil køre deres børn, siger han.

Optælling

Ungdomsskoleinspektøren har i de første to undervisningsuger talt, hvor mange elever, der har benyttet sig af aftenbusserne. Tallene viser, at det især er mandag og onsdag, der er børn i bussen. Og flere kommer til, når de sidste fag begynder efter efterårsferien.

Når alle fag er begyndt, er der på en uge 130 potentielle "buselever".

Sidste chance for at bevare aftenbuskørslen er i aften, hvor byrådet skal andenbehandle og godkende budgettet for næste år.

Børne- og Kulturchef Tonni Jørgensen fortæller, at han har rundsendt henvendelsen fra ungdomsskolen til politikerne, så de kan overveje henvendelsen før mødet i aften.

Ifølge en beregning foretaget af vognmand Arne Winther, Espe, kan kommunen halvere udgiften til aftenbuskørsel, hvis undervisningen samles på to ugedage.

Aftenbuskørslen koster i år kommunen 170.000 kroner.

John Lademann påpeger også, at 7. klasse i år for første gang er en del af ungdomsskolen, og derfor bør eleverne fra landsbyerne kunne komme til Ringe med bus.

Prøver at få busser igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce