Private støttede indsamling


Private støttede indsamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE: Mange midtfynboer fandt tegnebogen frem, da ASF-Dansk Folkehjælp i går gik på gaden i Ringe for at samle ind til jordskælvsofrene i Sri Lanka. Et enkelt sted kom børnene endog med deres lommepenge, fortæller formanden for den lokale afdeling på Midtfyn, Inger Hansen. I alt havde 11 frivillige meldt sig til at samle ind. Endnu før de havde forladt parkeringspladsen ved SuperBrugsen, der fungerede som samlingssted, var der kommet de første 200 kroner i bøssen.

En privat sag

Dermed tyder meget på, at borgerne på Midtfyn har valgt at følge opfordringen fra de lokale politikere. Borgmestrene i Ringe, Årslev, Broby og Ryslinge anbefaler alle varmt, at private giver et bidrag til ofrene i Sydøstasien. Omvendt afviser de at bruge kommunale skattekroner, sådan som det er blevet foreslået af borgmesteren i Rudkøbing Kommune.

- Det er min klare holdning, at det gør vi ikke. Nødhjælp er en statslig opgave. Hvis private har lyst til at give et ekstra bidrag, er det fint. Men jeg kan ikke se, hvorfor vi som kommune skal tage penge op af borgernes lommer, siger borgmester Bo Andersen (V), Ringe.

Omvendt vil han ikke afvise, at kommunen vil bakke op om lokale initiativer så som en støttekoncert for ofrene i Asien. Den samme melding kommer fra borgmesteren i Broby, Erling Bonnesen (V). Han henviser til, at der er fortilfælde, hvor kommunen har støttet et lokalt initiativ med enten penge eller praktisk hjælp.

- Men principielt mener jeg ikke, at det er noget, kommunen skal bruge penge på, tilføjer han.

Også borgmesteren i Årslev Kommune, Hans Jørgensen (S), afviser at lette på låget til kommunekassen.

- Min holdning er, at pengene skal bruges på service til borgerne i kommunen. Det må være en privat sag, hvis man ønsker at støtte indsamlingen, siger han.

8000 kroner samlet ind

Tilbage på parkeringspladsen ved SuperBrugsen har Dorith Andersen fra Ringe truffet et valg.

- Jeg har ventet på, at de kom rundt med bøssen. Hvis jeg kunne, havde jeg selv meldt mig som frivillig indsamler. Men jeg kan ikke klare at gå ude, når det er koldt, fordi jeg lider af gigt i hænderne, forklarer hun, mens hun lægger 200 kroner i bøssen.

I alt samlede ASF-Dansk Folkehjælp cirka 8000 kroner ind i løbet af fire timer torsdag eftermiddag.

Private støttede indsamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce