Prisvindere hyldes igen i egne rækker

Mie Daugaard Reimer fik sidste år overrakt "Årets ungepris" i forbindelse med et stævne i Diernæs Rideklub. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Prisvindere hyldes igen i egne rækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er nu åbent for at indstille kandidater til kommunens fejringen af frivilligheden. Sidste år blev det en succes at overraske og hylde vinderne i egne rækker, og det gentages i år.

Faaborg-Midtfyn: De findes alle steder, de frivillige ildsjæle, der sørger for at ens børn eller en selv kan dyrke sport i foreningsregi eller kan kaste sig ud i kulturelle aktiviteter af den ene eller anden slags.

Det er blevet en fast tradition, at kommunen hylder selv samme folk med uddeling af priser under overskriften "Fejring af frivillighed og foreningsliv". Det sker igen i starten af 2018, og det er nu, at du skal indstille dine favoritter.

Det kan man gøre i de tre kategorier "Årets ungepris", som blev indført sidste år og gives til en person under 25 år, "Årets forening" samt "Årets ildsjæl".

- Man kan ikke umiddelbart indstille sig selv. Men som medlem af en forening er det muligt at indstille ens egen forening, siger fritidskonsulent i kommunen, Signe Pardorf Nielsen.

- Det kunne være rart, at flere kommer med, og at borger benytter den her mulighed for at give et skulderklap. For alle kender nok en person eller en forening, der gør det godt og fortjener det, påpeger fritidskonsulenten.

Statuette og 7500 kroner
Hver prisvinder får en check på 7500 kroner samt en statuette, som Juul&Streich i Millinge kreerer. Foruden de tre prisvindere bliver Årets idrætspræstationer også hyldet. Det er idrætsfolk, unge som gamle, der i 2017 har opnået eksempelvis at vinde FM, DM, eller VM.

De hyldes ved et selvstændigt arrangementet i februar, og de får hver en gave.

Man kan læse meget mere om kriterier og indstille på www.fmk.dk/borger/kultur-og-fritid/foreninger-og-folkeoplysning/fejring-af-frivillighed-og-foreningsliv/.
Jørn Lorenzen blev sidste år inviteret til et temamøde - men det var snyd, for det var for at overrække ham prisen som
Jørn Lorenzen blev sidste år inviteret til et temamøde - men det var snyd, for det var for at overrække ham prisen som "Årets ildsjæl". Arkivfoto: Jens Wognsen

Hyldes i egne rækker

Deadline for indstillinger er 8. februar, og man skal indstille via kommunens hjemmeside www.fmk.dk. Man kan også finde et link på Facebooksiden "Fejring af frivillighed og foreningsliv".

Det er inden for kultur, det sociale og fritidsområdet, at man kan indstille ildsjæle, og mens det i nogle år kneb lidt med at få indstillinger, så var der masser af kvalificerede kandidater sidste år.

- Der var mange at vælge mellem for dommerkomiteen. Det gør det alt andet lige mere spændende, end hvis der er en eller to, fastslår Signe Pardorf Nielsen, som også har noteret en pæn tilfredshed med en ændring af arrangementet.

I flere år foregik fejringen ved et arrangement med underholdning og spisning. Sidste år blev det koncept droppet, og i stedet blev prisvinderne overrasket der, hvor de gør en forskel.

Blandt andet fik vindere af ungeprisen, Mie Daugaard Reimer fra Diernæs Rideklub, overrakt prisen til et stævne i rideklubben.

- Priserne skal uddeles der, hvor folk gør en forskel. Man får nok ikke den samme opmærksomhed ved en festaften, og de kan også få lidt mere, når vi ikke bruger pengene på en fest, oplyser fritidskonsulenten.

Sidste år blev Ringe Bio "Årets forening", mens Jørn Lorenzen fra Faaborg Badmintonklub blev hædret med titlen som "Årets ildsjæl".

Prisvindere hyldes igen i egne rækker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce