Præsten vil udskyde sin pension

Heden Kirke har pastor Jørgen Mose Laursen et specielt forhold til. Her viede han sin datter for to år siden, og her som i andre midtfynske kirker vil han gerne vikariere.
Foto: tim k. jensen

Præsten vil udskyde sin pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

68-årige Jørgen Mose Laursen er flyttet til området for at være tættere på familien

RINGE: Måske vil du møde ham på jernhesten med et spritnyt spejlreflekskamera om halsen, men det kan også være, du snart møder 68-årige Jørgen Mose Laursen som præstevikar i en af de midtfynske kirker.

-Jeg har alt for megen energi til at læne mig tilbage og gå på pension, så allerede før min kone og jeg flyttede hertil for få uger siden, spredte jeg det rygte, at jeg meget gerne vil vikariere i sognets kirker, siger Jørgen Mose Laursen.

De seneste 16 år har han taget sig af menigheden i Besser på Samsø, har boet i den skønneste 400 år gamle præstegård med bindingsværk og stråtag - og en vidtstrakt udsigt over marker og enge, hav og himmel. Nu er adressen Algade i Ringe, og hvorfor så det?

-Først og fremmest for at være tættere på vores datter, svigersøn og tre dejlige børnebørn. De bor i Heden. Jeg har godt nok to år tilbage til den officielle pensionsalder, men da så lejligheden her dukkede op, så slog vi til. Den er dejlig stor, og der hører en fantastisk tagteresse til, siger præsten og fortsætter:

-Jeg er meget begejstret for naturen her omkring Ringe. Området ved søen og især også kirkegården. Stemningen er ikke spor knugende, og den fremstår nærmest som en park. Her vil vi helt sikkert gå mange ture!

-I Frankrig, hvor vi plejer at komme et par gange om året, må præster fortsætte i jobbet til de er 85 år, men herhjemme er det ud af klappen, når du fylder 70 år. Vikar-job må man dog godt tage, siger han.

Pastoren var meget glad for tiden på Samsø, og også for årene på Jegindø i Limfjorden. Her hersker Indre Mission, og Jørgen Mose Laursen var år om at overbevise sine sognebørn om, at der skulle være vin og ikke saftevand i alterkalken

-Jeg kom da i missionshuset på opfordring, men jeg holdt altid gode, grundtvigianske prædikener, og jeg tror, menigheden var tilfreds.

Indtil nu har Jørgen Mose Laursen vikarieret i to midtfynske kirker.

Allested og Gislev manglede en præst 2. pinsedag, og da Laursen ikke skulle prædike på Samsø den dag, sprang han til.

-Ja, det var jo så som så med fremmødet den dag. I Allested kom der først én kirkegænger, og så kom der én til. Men jeg gennemførte gudstjenesten med altergang og det hele.

I Gislev gik det knap så godt.

Her tittede en enkelt ind af døren - og gik så igen. Graveren fortalte mig bagefter, at vedkommende var gået, fordi han eller hun ikke ønskede at være den eneste.

Præsten vil udskyde sin pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce