Præsten elsker film, tango og grise

Datteren Alberte synes, det var for kedeligt at være hjemme, så hun er i børnehave, mens Dorte Wittrup Winther og hendes mand, Hasse Hingelberg Winther, her har taget en kort pause fra arbejdet med at pakke ud af flyttekasser og komme på plads i præstegården.
Foto: Brian Karmark

Præsten elsker film, tango og grise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyuddannede Dorte Wittrup Winther glæder sig til at stå på prædikestolen i Kværndup Kirke

KVÆRNDRUP: Hoveddøren til præstegården står åben, og inden for dominerer synet af flyttekasser.

Kværndrups nye præst, 33-årige, nyuddannede Dorte Wittrup Winther, hendes mand Hasse og datteren Alberte på tre år ankom til Midtfyn i går fra deres hidtidige hjem på 130 kvadratmeter på Brønderslev Idrætshøjskole, hvor Hasse har undervist.

- Det er noget af en overgang at komme til disse statelige stuer og mange flere kvadratmeter. Jeg vil nyde ikke at skulle rumle i tog mange timer om dagen, som jeg har gjort i de seneste fem år af mit studie på Århus Universitet, siger en glad Dorte Wittrup Winther.

Alsidig baggrund

Hun er vokset op i en landbofamilie i Himmerland. Begyndte også på en landbrugs-uddannelse, men sprang fra. Overvejede at læse til lærer, men landede i teologiens verden, hvilket hun aldrig har fortrudt - selv om hun fandt studiet noget verdensfjernt og i sine opgaver har forsøgt at gøre det mere nærværende.

Hun har været på studie- og arbejdsophold i Island og Irland. Har arbejdet med økologiske grise. Har været med til at drive foreningsbiograf i Brønderslev og elsker film. Har engang taget sejlerbevis i Svendborg. Har arbejdet som postbud. Står på ski i vinterhalvåret, dyrker gymnastik, spiller lidt badminton og tennis og har også gået til tango med sin mand.

Kompostorm velsignes

- Jeg fik jobbet på min første ansøgning, og sognet her tiltaler mig, fordi her er mulighed for at få rigtig god kontakt med borgerne. Her er indført baby-salmesang og mini-konfirmander, og det synes jeg er dejligt, siger Dorte Winther og fortsætter:

- Hvis nogen finder på at spørge mig, så vil jeg også gerne forestå stodder-gudstjenesterne i forbindelse med Egeskov Marked.

- I efteråret læste jeg fire måneder i Chicago, og her oplevede jeg virkelig, hvad kirken også kan bruges til. Derovre holder de gudstjenester, hvor de velsigner kæledyr - det være sig hunde, katte, fisk og kompostorm - ja sågar planter og børns skole-tasker før første skoledag. Nu behøver ingen dog frygte, at jeg har tænkt mig lige at indføre den slags her i Kværndrup, siger præsten med et smil på læben.

Dorte Winthers præstekjole er ved at blive syet, og hun holder sin første prædiken søndag den 7. september.

Folkekirkens struktur

Om folkekirken som sådan mener hun, at der er noget helt galt med strukturen, og hun sammenligner den med humlebien som jo flyver rundt, fordi den ikke selv er klar over, at den overhovedet ikke kan flyve på grund af sin konstruktion.

- Foreløbig glæder jeg mig dog til at opleve alt det, et klassisk præsteembede kan byde på, og det med den overordnede struktur må så komme senere, pointerer Dorte Wittrup Winther.

Præsten elsker film, tango og grise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce