Asylcentret i Horne fortsætter i minimum et år mere - friplejehjem tidligst i oktober 2016

Udlændingestyrelsen har fået forlænget sit lejemål på det tidligere plejehjem Præstekærgaard i Horne.

Det kom frem som en tillægsdagsorden på kommunalbestyrelsesmødet forleden. Her oplyste borgmester Christian Thygesen, at lejeaftalen er forlænget til udgangen af september 2016, og at lejemålet fortsætter på uændrede vilkår.

Faaborg-Midtfyn Boligselskab, der ejer bygningerne, er ligeledes indstillet på at fortsætte lejemålet.

Præstekærgaard har siden marts 2015 fungeret som asylcenter for primært børnefamilier, og det tidligere plejehjem har vist sig at være meget velegnet til formålet.

Der er etableret undervisning og pasning på Horne skole og i Kærnehuset for centrets mange børn.

En lokal initiativgruppe har dog ytret ønske om at ville overtage det gamle plejehjem med henblik på at etablere et friplejehjem, og den gruppe har kommunen taget et vist hensyn til i den nye aftale.

Gruppen - Den Selvejende Institution Friplejehjemmet Præstekærgaard - havde for nylig et møde med borgmester Christian Thygesen og formand for Socialudvalget, Herdis Hanghøj. Et konstruktivt møde, fortæller Kaja Knudsen, der er formand for friplejehjemsgruppen.

- Jeg synes, at vi havde en god dialog, hvor det blev gjort os klart, at kommunen ikke opfatter os som konkurrenter, men at vi heller ikke skal regne med at kunne overtage Præstekærgaard for et symbolsk beløb, fortæller hun.

DSI Friplejehjemmet Præstekærgaard mangler stadig at få en certificering fra Sundhedsstyrelsen, så gruppen vil tidligst kunne være klar til at overtage bygningerne til oktober 2016, oplyser Kaja Knudsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på lokalredaktionen i Faaborg med særligt fokus på børne- og undervisningsområdet, samt hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.

Mere om emnet

Se alle
Vil gerne væk: Vrede naboer til asylcenter i Horne

Vil gerne væk: Vrede naboer til asylcenter i Horne

Borgermøde i Faaborg om flygtninge

11:55 Stegeos alarmerede brandfolk

11:55 Stegeos alarmerede brandfolk