- Jeg nyder sådan at deltage i babysalmesangkonceptet. Det er en meget fin og givende seance, både sang- og stimuli-del for børnene, tillige med den efterfølgende reflektion og gode snak os mødre imellem. Jeg oplever det som dejligt og afslappende frirum for Ingeborg og jeg.

Sådan siger Sara Rosager Mortensen om at være med til babysalmesang i Nazarethkirken i Ryslinge.

Valgmenighedspræst Malene Aastrup har gennem ti år haft babysalmesang i sit tidligere embede som sognepræst i Fraugde-Allerup-Davinde og Højby kirker. Her har mødre, børn og præsten nydt frirummet og nærværet sammen.

- Derfor var det også oplagt for mig at starte babysalmesang op i mit nye embede som valgmenighedspræst i Ryslinge valgmenighed. Første hold have jeg i efteråret 2015, hvor der til min glædelige overraskelse hurtigt blev fyldt op på holdet.

Næste hold skulle først have startet op den 18. februar, men mødrene vil gerne starte op allerede nu, så det gør vi selvfølgelig bare, siger Malene Aastrup.

Det er hende selv, der leder holdet, fordi hun vægter at få et nært forhold til mødre og børn.

- I mange kirker er det musikpædagoger, der står for babysalmesangen, men så får jeg som præst slet ikke tilknytning til mødre og børn, og det betyder meget. Min tilstedeværelse som præst giver os mulighed for at tale sammen om andet end bleskift og skemad. Når vi har sunget for og med børnene i cirka fyrre minutter, sidder vi sammen og vender små og store tanker, der melder sig, når du bliver mor: Hvordan gik fødslen? Hvordan er det at være mor? Hvad vil vi gerne give børnene? Hvordan passer vi på forholdet til barnets far? Og os selv?

- At blive forælder er noget af det største - og sværeste. Jeg er selv mor til fire drenge, så det er ikke en ukendt verden for mig.

- Jeg holder uendelig meget af sangen og samværet til baby salmesang. Både med mødre og børn. Kan slet ikke undvære det.

Er du interesseret i at være med til babysalmesang, så er alle velkomne (med og uden medlemskab). Læs mere på www.ryvm.dk eller skriv til maa@ryvm.dk.

Næste hold begynder torsdag den 14. januar klokken 11-12 i Nazarethkirken i Ryslinge.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.