Præst: Biskoppen misbruger sin magt

Den midtfynske sognepræst Anders Kjærsig skal for fjerde gang stå skoleret hos biskop Tine Lindhardt.
Foto: Roland Petersen

Præst: Biskoppen misbruger sin magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræsten i Nr. Søby og Heden skal for fjerde gang til tjenstlig samtale. Nu angriber han biskop Tine Lindhardt for at misbruge sin magt til skade for folkekirken.

I morgen skal sognepræsten i Nr. Søby og Heden, Anders Kjærsig, endnu engang stå skoleret hos biskop Tine Lindhardt. Det er fjerde gang i løbet af tre år, at han er indkaldt til tjenstlig samtale, hvis yderste konsekvens er indstilling om fyring.

Det får dog ikke præsten til at bøje nakken.

- Jeg mener, at biskoppen misbruger tjenestesamtalerne til at vise sin magt, skabe frygt og mistet arbejdsglæde. Det skader folkekirken i en tid med præstemangel. Derfor ønsker jeg at rejse en debat, siger præsten, der er kendt som en flittig debattør.

Ved en tjenstlig samtale har præsten pligt til at møde op, og en jurist deltager i mødet, der kan føre til en disciplinær sanktion.

I Fyens Stift har der de seneste fire år været 17 tjenstlige samtaler, og Tine Lindhardt er en af de biskopper, der oftest benytter muligheden.

Retsteolog Kristine Garde oplever, at der generelt er sket en stigning i brugen af de tjenstlige samtaler.

- Flere biskopper ønsker at manifestere sig som ledere og tager det alvorlige skridt at indkalde til en tjenstlig samtale i stedet for at forsøge at løse problemerne ved en mere uformel samtale. På den måde kan mange samtaler om småsager vokse til et problem i sig selv, siger Kristine Garde.

Anders Kjærsig skal i morgen til samtale om en aflyst julegudstjeneste i det åbne fængsel Søbysøgaard.

Tidligere sager har handlet om for sent afleveret dåbsattest, strid med provsten og beskyldninger om injurier og illoyalitet. Det har dog ikke lukket munden på præsten. Før morgenens samtale skriver han på Facebook:

"Hvad er det ledelsen vil? Er biskoppen bange for mig? Er hun misundelig? Er hun nervøs eller blot magtorienteret og dermed har et ubændigt behov for at tryne præster? "

Biskoppen ønsker ikke at udtale sig, da der er tale om en personsag.

Præst: Biskoppen misbruger sin magt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce