Postbude kører mere grønt


Postbude kører mere grønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe. To kilometer længere pr. liter brændstof. Det skal alle Post Danmarks postbude fremover hente, når de har dagens post med ud på ruten i bil. I første uge af september underviste eksperter postbudene i Ringe i at køre mere grønt og spare på brændstoffet.

- Uddannelsen i grøn kørsel udbydes i hele landet og gennemføres af vores bedste chauffører og tekniske eksperter. De er virkelig dygtige til at få flest mulige kilometer ud af hver liter brændstof, og fordi de selv kender budenes hverdag, fungerer de rigtig godt som undervisere og rollemodeller, siger Martin von Horsten, der er chef for produktion i Post Danmark.

De 3.500 postbude, der kører med landpost og pakker, når tilsammen seks gange rundt om jorden i løbet af en gennemsnitlig dag. Et pilotprojekt har vist, at hvert bud i snit kører 10 procent flere kilometer på literen et halvt år efter at have været på kursus.

Målet er derfor 3.200 ton CO2 pr. år, der svarer til cirka 1.000 danske husstandes udledning.

Den første onsdag og torsdag i september besøgte eksperter distributionscentret i Ringe, der råder over 21 landpostbiler og tre pakkepostbiler.

- Større viden og bedre evner skaber faglig stolthed og glæde ved at gøre sit job godt. Sådan er det også for vores bude. Kurserne gør os som logistik- og pakkevirksomhed ikke kun mere energi- og omkostningseffektive, men er også med til at synliggøre fordelene ved miljørigtig kørsel - noget, man også kan bruge derhjemme, siger Martin von Horsten.

For at sikre fokus på brændstofforbrug har Post Danmarks ledergruppe selv været på skolebænken. Derudover afholdes årlige mesterskaber skiftevis i Danmark og et andet land i Norden, hvor de bedste chauffører konkurrerer om at køre længst på literen.

Samlet har PostNord-koncernen et mål om at reducere udledningen af CO2 med 40 procent i 2020 i forhold til 2009.

Postbude kører mere grønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce