Positive politikere: Støtte på vej til krigsveteraner

I weekenden kunne avisen fortælle om René Dyrberg Jørgensens svoger Steffen, som er en af de krigsveteraner, der kunne have gavn af en veterankoordinator. Foto: Maja Julskjær

Positive politikere: Støtte på vej til krigsveteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om en veterankoordinator blev positivt modtaget af politikere. Kommunen er allerede i gang med at se på, hvad der kan gøres for at hjælpe lokale krigsveteraner.

Faaborg-Midtfyn: Forslaget fra DF's René Dyrberg Jørgensen om, at kommunen bør ansætte en veterankoordinator til at hjælpe krigsveteraner i Faaborg-Midtfyn, blev positivt modtaget, da det blev præsenteret for kommunalbestyrelsen.

- Allerede for en god måneds tid siden havde jeg en snak med formanden for Danmarks Veteraner, og vores administration har siden været i dialog med dem for at se på, hvilken løsning der er den rigtige for os. Så vi har allerede sat i gang med at rykke på det område, fortæller borgmester Hans Stavnsager (S).

- Det er ikke sikkert, vi skal have ansat en helt ny person. Måske har vi en i organisationen, der kan påtage sig den opgave. Det kan også være, vi kan arbejde sammen med for eksempel Svendborg eller andre, der har eller er i gang med at få en veterankoordinator, tilføjer borgmesteren.

I alt 247 i kommunen

I weekenden kunne avisen fortælle den gribende historie om en krigsveteran fra Midtfyn, som har været på førtidspension siden 2012 som følge af de barske oplevelser, han har været ude for. Han er en af de krigsveteraner, der kunne have gavn af en veterankoordinator.

I alt er der 247 krigsveteraner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det tal rummer både dem, der var udsendt på FN-missioner i 60'erne og 70'erne og senere i det tidligere Jugoslavien, og dem der de senere år har været i Afghanistan og Irak.

- Vi ved ikke, hvor mange af dem der har et reelt problem. Det er jo langtfra alle. Ifølge de tal, jeg har hørt, kan et slag på tasken være, at 10 procent af dem har brug for hjælp. Hvor mange, der er på førtidspension, er også noget, vi nu skal kigge på, siger Hans Stavnsager.

- Forsvaret er jo også de senere år blevet bedre til at tage hånd om krigsveteranerne. Gennem Veteranstøtten får de blandt andet psykologisk hjælp, og de forskellige veteranforeninger hjælper på andre måder. Det skal vi jo ikke gå ind og konkurrere med. Så vi skal se på, hvad vi kan supplere med, fortsætter borgmesteren.

Positive politikere: Støtte på vej til krigsveteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce