I "Villads fra Valby", der havde premiere 25. december, følger publikum den seksårige Villads i skolen og derhjemme. Han løber ofte ind i problemer, fordi han er god til at lege. Det kan være forbundet med konsekvenser og ikke mindst være i konflikt med de voksnes regler, for Villads er en moderne udgave af Emil fra Lønneberg - og dermed en kærlighedserklæring til fri fantasi og leg.

For selvom Villads også må lære konsekvensen, når legen bliver for voldsom, så er det de voksne i hans verden, der skal lære den egentlige lektie; nemlig at møde børnene på deres præmisser.

Det er Frederik Meldal Nørgaard, der både har instrueret og skrevet manuskriptet. Frederik spiller også Villads' far og Iben Dorner spiller Villads' mor.

Som naboparret møder vi Patricia Schumann og Caspar Phillipson. Villads spilles af Luca Reichardt Ben Coker, der også var Grunk i den sidste Krummefilm.

"Villads Fra Valby"-serien er skrevet af Anne Sofie Hammer, og den første "Villads fra Valby"-bog udkom i 2009. Samlet er der solgt næsten 100.000 bøger om Villads. Filmen vises i Ringe Bio i denne uge.

  • Af: