Populær nyhedsportal lukker: Keld siger farvel til "RundtomRinge"


Populær nyhedsportal lukker: Keld siger farvel til "RundtomRinge"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keld Jakobsen lukker nyhedsportalen RundtomRinge efter fem år. Han vil i stedet bruge sin tid på at hjælpe andre projekter.

Ringe: Han har været svær at komme uden om, Keld Jakobsen, for der har ikke været mange begivenheder i Ringe og omegn de seneste fem år, hvor han ikke har været til stede og rapporteret til nyhedsportalen RundtomRinge. Men nu er det slut, for ildsjælen Keld Jakobsen har besluttet at lukke RundtomRinge.

- Jeg har mere lyst til at hjælpe projekter, hvor det er andre, der har noget på spil, forklarer Keld Jakobsen, der blandt andet er involveret i borgerbudget og Hjerterdametouren.

RundtomRinge startede i 2012 under navnet TotalLokal i samarbejde med et lignende webmedie i Viborg, for Keld Jakobsen syntes, der manglede et sted, hvor det var Ringe-borgerne selv der fortalte nyhederne. TotalLokal i Viborg lukkede efter kort tid, fordi det ikke kunne få mediestøtte, men Keld Jakobsen fortsatte på egen hånd.

- Det har ikke været for at tjene penge, det har kun været for at fortælle de gode historier. Jeg havde håbet, jeg kunne få flere med på vognen, men det har jeg ikke været dygtig nok til, erkender han.

Koster 10.000 om året

Keld Jakobsen har brugt stort set al sin fritid på RundtomRinge. Samtidig har nyhedsportalen kostet ham 10.000 kroner om året.

- Jeg har brugt cirka 10-15 timer om ugen, halvanden til to timer hver dag, fortæller Keld Jakobsen, der både leverer indhold til nyhedsportalen og står for den tekniske del.

Til dagligt er han udvikler hos landbrugsavisen Effektivt Landbrug. Selvom det nu er slut med nyhedsportalen, beskriver Keld Jakobsen tiden med lokalnyheder som "exceptionelt givende" og "vildt sjove og spændende". Men der har også været udfordringer, blandt andet har han mærket konkurrencen fra ugeavisen Midtfynsposten.

- Jeg er jo ikke journalist, så det at skrive en artikel tager lang tid for mig. Og det har taget lang tid at få folk til at huske, at de også skal sende deres historier til mig, forklarer han.

Fremover vil Keld Jakobsen altså bruge sin tid på at hjælpe andre og dele ud af sine erfaringer. Og Faaborg-Midtfyn Kommune har allerede lagt billet ind.

- Kommunen vil gerne vide, hvad de fremadrettet kan gøre for at understøtte den her type iværksættere, lyder det fra ildsjælen.

Populær nyhedsportal lukker: Keld siger farvel til "RundtomRinge"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce