Manden, der begik røveri mod apoteket i Ferritslev mandag, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han blev skudt i benet af politiet i en biljagt, der sluttede i Odense.

En 33-årig mand er tirsdag ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger for røveri mod et apotek i Ferritslev på Fyn. Politiet måtte skyde manden i benet efter en biljagt for at få ham anholdt.

I grundlovsforhøret erkendte manden, at det var ham, som begik røveriet. Men det var, fordi han blev presset til det, forklarede den 33-årige i grundlovsforhøret.

Cirka et kvarter før røveriet blev han standset af flere mænd i Odense. Blandt dem var en bekendt til den 33-årige, som påstod, at den røverimistænkte skyldte ham penge.

Derfor blev den 33-årige beordret til apoteket i Ferritslev, mens mændene fulgte efter og parkerede deres biler ved savværket, mens den 33-årige begik røveriet.

Med sig fik han 3284 piller af forskellig slags, 15 sprøjter og omkring 80 kanyler.

Politiet har fået navnet på den pågældende person, som truede den 33-årige, og den del af røveriet skal nu efterforskes.
  
Mandag eftermiddag blev den 33-årige bragt til behandling på Odense Universitets Hospital, efter at han var blevet skudt i benet af politiet.

Skuddene blev affyret i forbindelse med anholdelsen af manden, som er mistænkt for at stå bag røveriet tidligere mandag eftermiddag mod et apotek i Ferritslev sydøst for Odense.

Den mistænkte truede personalet i apoteket med en pistol, hvorefter han ifølge politiet stak af i en rød Fiat i retning mod Odense.

Men manden nåede ikke langt, før politiet indledte en biljagt efter ham, som endte med, at manden i løbet af få minutter blev standset på Teglværksvej i det sydøstlige Odense. Det var i forbindelse med den efterfølgende anholdelse, at politiet skød og ramte ham i benet.

Fyns Politi oplyser, at manden er uden for livsfare, men han ankom til retten på en båre efter at være blevet opereret i lårbenet efter skudepisoden.

Efterforskningen af politiets skud er overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og derfor har Fyns Politi heller ikke kommentarer til efterforskningen af skudafgivelsen.

Mere om emnet

Se alle
1
Skudt i benet: Apoteksrøver idømt fængselsstraf

Skudt i benet: Apoteksrøver idømt fængselsstraf

Apotekerrøver udskrevet

5
Anholdt: Mand skudt efter røveri mod apotek

Anholdt: Mand skudt efter røveri mod apotek