Lokalpolitichef mener ikke, skiltet er misvisende, selv om stationen i Faaborg er lukket for betjening
FAABORG: Det grønne og hvide politiskilt hænger stadig på politistationen i Faaborg. Og det selvom stationen har været lukket for borgerne, siden Faaborg-Midtfyn Lokalpoliti flyttede til den nye station i Ringe i april.

Stationen i Faaborg bruges nu til kontor af de politimænd, der opholder sig i byen, og vil man anmelde et tyveri eller aflevere en tabt pung, skal man som udgangspunkt henvende sig til stationen i Ringe.

Det fandt Gitte Kragelund ud af, da hun for nylig fandt en pung med over 850 kroner på gaden i Faaborg. Derfor mener hun, at politiskiltet er misvisende.

- Når man ser sådan et skilt, tror man, at man kan gå ind og få hjælp. Det er falsk varebetegnelse, at det hænger der, sagde Gitte Kragelund dengang, efter at hun forgæves havde forsøgt at komme af med den fundne pung på stationen i Faaborg.

Lokalpolitichef Brian Fussing har dog ikke tænkt sig at pille ved skiltet. Heller ikke når politiet i Faaborg til august skal flytte til mindre lokaler.

Naturligt med skilt

- Jeg synes ikke, det er falsk varebetegnelse, for vi opholder os stadig i Faaborg, og så er det naturligt at vise, hvor vi er, siger Brian Fussing.

Ifølge ham er skiltet en vejviser, der giver borgere, der for eksempel skal til afhøring, og samarbejdspartnere, der skal til møder, mulighed for at se stationen på afstand.

Intet turist-skilt

Derfor mener lokalpolitichefen ikke, at skiltet skal ned, selvom der ikke længere er åbent for betjening. Han tilføjer dog, at betjentene stadig kan åbne stationsdøren for at vejlede og tage imod små anmeldelser, hvis de har tid.

Hvis ikke, står der på en vejledning på døren, at man skal ringe 114, hvis man vil have fat i politiet, pointerer Brian Fussing, der dog ikke har planer om at sætte en tysk eller engelsk vejledning op til byens mange sommerturister.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Ærlighed har sin pris

Ærlighed har sin pris

Svært at være lovlydig

Svært at være lovlydig

Lokalpolitichef: Kør til Ringe