Politisk uenighed om ubrugte FFV-millioner

Søren Hillers fik ikke held med et forslag om at smide 4,5 ubrugte millioner fra salget af dele af FFV i kommunekasse. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen

Politisk uenighed om ubrugte FFV-millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikalt forslag sender 4,5 ubrugte FFV-millioner i kommunekassen, så der skal spares mindre på budgettet for 2019. Flertal af politikerne vil dog bruge dem på prøvehandlinger og analyser.

Faaborg-Midtfyn: Salget af FFV El og FFV Energi for år tilbage var gunstig for kommunekassen, og i forbindelse med budget 2017 besluttede politikerne at oprette en såkaldt udviklingsfond, hvor FFV-pengene blev placeret.

Hvert år i 10 år er der afsat 19 millioner (13,5 til anlæg og 5,5 millioner til ny drift) til udvikling - såkaldte signaturprojekter - men i 2017 lykkedes det ikke at bruge alle pengene til ny drift.

4,5 millioner kroner besluttede politikerne tidligere i år at overføre til 2018, og de millioner ser Søren Hillers, Det Radikale Venstre, gerne bliver sendt i kommunekassen, så de indgår i budgetlægningen for 2019.

- Vi skal finde millionbeløb i besparelser til næste år. Det lyder underligt i vores øre, at vi bruger mange millioner og så skal finde besparelser, mente Søren Hillers, da kommunalbestyrelsen var samlet for sidste gang inden sommerferien.

- Vi er ikke mod udvikling, men nu har vi chancen for at finde 4,5 millioner kroner og på den måde gå forrest, tilføjede han.

Vi skal finde millionbeløb i besparelser til næste år. Det lyder underligt i vores ører, at vi bruger mange millioner og så skal finde besparelser.
Søren Hillers (R)

Flere projekter i gang

Den Radikale spids fik opbakning til forslaget fra SF's Torben Smith og Enhedslistens Morten Schjøtt. Sidstnævnte pegede på, at der var stor usikkerhed om budgettet, da man for et par måneder siden valgte at overføre pengene.

Nu ligger det fast, at der skal spares.

- Vi har allerede gang i signaturprojekter som Den Kulturelle Rygsæk og slagterigrunden. Vi står foran et svært budgetår, og derfor støtter vi betragtningen om at bruge pengene på den borgernære service, lød det fra ham.

Også Torben Smith nævnte, at der faktisk er mange projekter i gang, mens Kristian Nielsen (V) mindede om, at et stort flertal har besluttet, at pengene fra salget af FFV skal bruges på udvikling.

- Det mener jeg, vi skal holde hinanden op på. Nu skal vi holde fast i udviklingen, sagde Venstremanden, der fik støtte af DF i det synspunkt.

Alternativets Mads Holdgaard kaldte muligheden for udvikling for "et lyspunkt i en svær tid".

- Vi skal fastholde udvikling og gerne tættere på borgerne. Det er en legeplads - et frirum, og det er ærgerligt at sige nej til.

Ikke udvikling

Socialdemokraten Kim Aas Christensen pegede på, at der er tale om et engangsbeløb, mens budgetlægningen strækker sig over længere tid.

- Vi har penge til at udvikle. Budgetterne kan blive strammere, men vi kan blive ved med at udvikle kommunen, og det synes vi, at vi skal, sagde han, og dermed var der ikke flertal for det Radikale forslag.

Tanken er, at de 4,5 millioner kr. frigøres til prøvehandlinger, analyser, faglig bistand mv. i forhold til at forberede igangsætning af signaturprojekter.

- Det er fint med udvikling, men det skal pengene så ikke bruges på. De skal bruges på det alt det forberedende arbejde, understregede Søren Clemmensen (K), som derfor endte med at stemme mod det oprindelige forslag, da det blev sat til afstemning.

Også SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten stemte mod.

Politisk uenighed om ubrugte FFV-millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce