Politisk krav om ugetømning af skrald


Politisk krav om ugetømning af skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firma skal leve op til aftale om at hente skrald hver uge i sommerperioden, mener flertal. Tre medlemmer af Venstre er imod

FAABORG-MIDTFYN: Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn skærper nu tonen over for renovationsfirmaet HCS, der står for at samle skrald ind i alle egne af kommunen. I årets fem første måneder har problemerne stået i kø, og flere steder har borgerne måttet vente i op til fem-seks uger på at få besøg af en skraldebil, selv om aftalen hedder tømning hver 14. dag.

Det har fået flere til at tvivle på, hvordan det dog skal gå i perioden fra juli til august, hvor der skal tømmes skrald hver uge. Efter kommunalbestyrelsesmødet i aftes står det klart, at et overvældende flertal kræver, at aftalen bliver overholdt- også selv om direktøren for Faaborg-Midtfyn Renovation A/S, Knud Christensen, direkte har advaret imod en sådan beslutning.

Men en aftale er en aftale, lød det fra blandt andre formanden for teknik- og Miljøudvalget, Grete Justesen (K2). Også næstformand i udvalget, Henning Andersen (S), bakkede op om den hårde linie.

- Vi taler ikke om et lokalt firma, men om HCS, der har mere end 60 års erfaring og en årlig omsætning på 1,5 milliarder kroner. Derfor er jeg tilfreds med, at tonen nu er blevet skærpet. Jeg ser ingen anden mulighed end at kræve, at aftalen bliver overholdt, sagde han.

Et fælles ansvar

Den melding var Anne Møllegaard Mortensen (DF) for så vidt enig i. Hun understregede samtidig vigtigheden af, at parterne lærer at tale pænt til hinanden.

- Vi bærer alle et ansvar med stort A. Både HCS, Faaborg Forsyningsvirksomheder, kommunen og borgerne. Vi skal tænke på de personer, der tager imod opkaldene, og som bliver svinet til. Vi skal også tale ordentligt til skraldemændene, så de ikke bliver skræmt fra vid og sans, sagde hun.

To personer fra direktionen er gået ind i en arbejdsgruppe, der sammen med Faaborg Forsyningsvirksomheder og HCS skal lave en plan for, hvordan problemerne skal løses. Søren Clemmensen (K1) argumenterede for, at kommunens ledelse i langt højere grad skulle diktere en løsning, men den fremgangsmåde blev afvist af blandt andre borgmester Bo Andersen (V), der henviste til, at Faaborg Forsyningsvirksomhed er et selvstændigt aktieselskab.

Borgmesteren bakkede til gengæld op om, at man skal kræve ugetømning, men ikke alle medlemmer af Venstre delte den holdning, viste en efterfølgende afstemning.

Det gælder blandt andet Erik Boman, der havde denne begrundelse:

- Jeg er ikke overbevist om, at vi skal gå over til at få tømt én gang om ugen, før vi har fået det til at fungere med tømning hver 14. dag. Det vil bare skabe flere problemer, sagde han og fik opbakning fra Bo Petersen og Claus Christensen, begge Venstre.

Bo Andersen henviste til, at HCS ikke selv har skrevet til kommunen, at det vil give problemer. Det fik denne kommentar med på vejen fra Erik Boman.

- Det har de mig bekendt heller ikke gjort med hensyn til tømningen hver 14. dag, men alligevel er der hundredevis af borgere, der ikke får tømt deres spande til tiden.

Politisk krav om ugetømning af skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce