Politikere vil på turne med byråd

Kim Aas Christensen (S) advarede mod at gøre kommunalbestyrelsesmøderne til et omrejsende cirkus. Arkivfoto: Robert Wengler

Politikere vil på turne med byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om at byrådsmøderne skal holdes andre steder end i Faaborg og Ringe blev positivt modtaget.

Faaborg-Midtfyn: Siden kommunesammenlægningen er byrådsmøderne på skift blevet holdt i byrådssalene i kommunens to hovedbyer, Faaborg og Ringe, men det kan snart ændre sig, for lokalpolitikerne er overvejende positive overfor et forslag om at rykke ud i lokalområderne, når der er relevante sager på dagsordenen.

Det vil give et større borgerinddragelse, mener Radikale Venstre, der satte forslaget til drøftelse på kommunalbestyrelsens møde i Faaborg mandag.

Forslaget faldt i god jord salen rundt, men der var dog også en smule skepsis. Socialdemokraternes gruppeformand Kim Aas Christensen advarede mod at gøre kommunalbestyrelsen til et omrejsende cirkus, mens Venstres Søren Kristensen ønsker sikkerhed for, at der er ordentlige faciliteter:

- Vi kan jo ikke sidde midt på gulvet i en idrætshal, vi skal sidde godt, og der skal være mulighed for forplejning, og der skal også skeles til økonomien. Bliver vi inviteret ud i et lokalområde for vores blå øjnes skyld, eller regner de med, vi har en check med, lød det lidt forbeholdent fra Venstremanden.

Jack Odgaard, Dansk Folkeparti, erklærede forslaget "100 procent opbakning", Mads Holgaard, Alternativet, mener det vil øge borgernes interesse for byrådets arbejde. SFs Torben Smith påpeger, man kan holde hvert tredje møde skiftende steder i oplandet, og Enhedslistens Morten Schjøtt foreslår, at møderne kan åbnes med en times træffetid til politikerne.

En konkret vedtagelse om at flytte nogle af møderne fra Faaborg og Ringe er dog ikke vedtaget endnu.

Politikere vil på turne med byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce