Politikere sikrer fortsat liv på Gislev Skole

Søren Kristensen, Venstre, udtrykte tilfredshed med at beholde Gislev Skole og lade Sund- og Omsorg rykke ind med nye arbejdspladser.

Politikere sikrer fortsat liv på Gislev Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsen dropper salg af bygningskompleks efter pres fra lokalsamfund. Rådhus i Ringe fredes indtil videre

Faaorg-Midtfyn: En enig kommunalbestyrelse sikrer bevarelse af kommunale arbejdspladser på Gislev Skole og sætter i stedet tre andre kommunale ejendomme til salg. Politikerne tror ganske enkelt ikke på, det kan lade sig gøre at finde en køber, der vil give 5,5 mio. kr. for den gamle skole i Gislev, og samtidig imødekommer de et ønske fra lokalsamfundet, der meget gerne vil opretholde arbejdspladser på skolen.

Dem kommer der nu mange flere af, når 110 medarbejdere flyttes fra Sundheds- og Omsorgsafdelingen i Ryslinge, hvor Graabjergvej 3a er en af de kommunale ejendomme, der skal sælges. De to andre er tandklinikken i Årslev og den tidligere børnehave Skovtrolden i Brobyværk.

Venstre er godt tilfreds med løsningen, fastslog gruppeformand Søren Kristensen på kommunalbestyrelsens møde:

- Det er nok ikke alle i Ryslinge, der er tilfredse, nogle ville hellere have været den anden vej (til Ringe, red.), men nu få vi givet os selv et pusterum i forhold til, hvad der skal ske på Tinghøj Allé (rådhuset i Ringe, red.), sagde han.

Den nye løsning ligger et stykke fra det forslag, direktionen foreslog kommunalbestyrelsen, og Socialdemokraternes gruppeformand, Kim Aas Christensen sagde, at det er tydeligt, det har været en svær proces.

Processen er sat i søen i forbindelse med budgetforliget, hvor politikernes enedes om at finde et økonomisk rationale i en langt bedre udnyttelse af de 250.000 kvadratmeter bygningsmasse, kommunen råder over.

Det arbejdes der fortsat med, og for en gangs skyld var der enighed mellem to af kommunalbestyrelsens partier, der ellers ofte står langt fra hinanden, DF og Alternativet. Såvel DFs Anne Møllegaard Mortensen om Alternativets Mads Holdgaard argumenterede for, at ansatte skal have hjemmearbejdspladser en del af tiden og dermed frigøre flere kvadratmeter.

- Vi skal være fleksible og vise mere tillid til medarbejdere, sagde Anne Møllegaard Mortensen og blev bakket op af Holdgaard.

Arbejdet med at få bedre udnyttelse af kommunale bygninger forsætter nu i andre områder af kommunen.

Politikere sikrer fortsat liv på Gislev Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce