Politikere klar til at presse på for statsjob til Faaborg-Midtfyn

Faaborgs gamle sygehus nævnes af flere lokale toppolitikere som et muligt sted at tilbyde, hvis der falder statslige arbejdspladser af til Faaborg-Midtfyn Kommune i 2018. Arkivfoto

Politikere klar til at presse på for statsjob til Faaborg-Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lokale politikere trykker jævnligt deres Christiansborg-kontakter på maven for at gøde jorden for at få statslige arbejdspladser til Faaborg-Midtfyn. Borgerlisten opfordrer dog til, at den nye kommunalbestyrelse officielt melder Faaborg-Midtfyn ind i kampen.

Faaborg-Midtfyn: I disse uger arbejder regeringen intenst på en plan for at flytte et stort antal statslige arbejdspladser væk fra København, og tidligere på ugen opfordrede De Radikales nyvalgte kommunalpolitiker Søren Hillers til, at de faaborg-midtfynske politikere kaster sig ind i kampen for at skaffe nogle af de attraktive statsjob til kommunen.

Den opgave er flere af Faaborg-Midtfyns ledende politikere klar til at tage på sig - og nogle har allerede været i gang med at gøde jorden via deres politiske kontakter på Christiansborg. Det viser en rundspørge, som avisen har lavet.

- Selvfølgelig skal vi gøre, hvad muligt er, for at fremme kommunens chancer i den forbindelse, lyder det fra Venstres Søren Kristensen, der fra 1. januar er ny viceborgmester i Faaborg-Midtfyn.

- Hvis de ikke ved det, så må vi gøre opmærksom på for eksempel Faaborg Sygehus som en mulighed, tilføjer Søren Kristensen, som også nævner, at han har snakket statsjob til Faaborg-Midtfyn med både finansminister Kristian Jensen og energiminister Lars Christian Lilleholt i forbindelse med den netop overståede kommunale valgkamp.

Samme valgkamp brugte Anne Møllegaard Mortensen fra Dansk Folkeparti til at drøfte statsjob med partiformand Kristian Thulesen Dahl. For Anne Møllegaard Mortensen er det dog ikke afgørende, om nye fynske statsjob lige havner i Faaborg-Midtfyn.

- Jeg synes, det vil være rigtig godt, hvis Fyn modtager statsjob i den her runde. Jeg vil være lykkelig, hvis Faaborg-Midtfyn bliver tilgodeset, men vigtigst er det, at der kommer nogle job til Fyn, siger DF-politikeren.

Socialdemokraternes kommende borgmester Hans Stavnsager er også med på idéen om en fælles indsats.

- Jeg har løbende haft kontakt til vores partiledelse blandt andet om behovet for statslige arbejdspladser hos os. For et lille års tid siden havde jeg besøg af Mette Frederiksen i Faaborg, og her fik jeg hende til at breake nyheden om, at Socialdemokratiet ønsker fire skattecentre med 250 ansatte hver placeret i Jylland/Fyn, fortæller Hans Stavnsager, der senest har trukket i sine kontakter på Christiansborg, da der opstod tvivl om fremtiden for Ringe Fængsel.

Også i SF bliver linjen til partiets folketingsgruppe ifølge Torben Smith holdt varm.

- Vi ser gerne statslige arbejdspladser placeret eksempelvis i Ringe, hvor der er ledig kapacitet i Guldhøj-komplekset eller i den bygning på Bygmestervej, der tidligere husede jobcentret. I Faaborg kunne sygehuset være en oplagt mulighed, men i SF prioriterer vi etablering af boliger på sygehusområdet højere, lyder det fra Torben Smith.

Borgerlistens Palle Andersen er som en konsekvens af kommunalvalget på vej ud af byrådssalen, men han har en klar opfordring til de politikere, der får styrepinden 1. januar.

- Jeg mener, at den kommende kommunalbestyrelse skal rette en officiel henvendelse, og den nye borgmester i alle sammenhænge gøre opmærksom på det faktum, at vi ikke har fået statsjob de øvrige gange, siger Palle Andersen og tilføjer:

- Faaborg-Midtfyn Kommune, særlig Faaborg-området, har været voldsomt ramt af flytning af traditionelle (industri)arbejdspladser, og vi har statsejede bygninger, der er ledige, begrunder Palle Andersen og peger på Faaborgs gamle sygehus.

Den afgående Borgerlisten-politiker mener også, at hvis der flyttes statsjob til Faaborg-området, vil der være gode muligheder for, at de ansatte reelt også flytter til kommunen frem for at pendle, fordi infrastrukturen til og fra Faaborg er, som den er.

Også den konservative Søren Clemmensen er tilhænger af at trække statsjob til kommunen, men han mener, at det, der kan batte, er, hvis borgmesteren for alvor kommer på banen.

- Vi menige kan nok ikke gøre meget andet end at fortælle folketingsmedlemmerne om vores ønsker. Det vil have mere vægt, hvis borgmesteren tager opgaven på sig, argumenterer Søren Clemmensen.

- Jeg mener, at den kommende kommunalbestyrelse skal rette en officiel henvendelse, og den nye borgmester i alle sammenhænge gøre opmærksom på det faktum, at vi ikke har fået statsjob de øvrige gange.
Palle Andersen, Borgerlisten

Politikere klar til at presse på for statsjob til Faaborg-Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce