Politikere kaldes for illoyale


Politikere kaldes for illoyale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPLID: Ove K. Pedersen (H) og Søren Snedker (V) bør ikke føre kampagne for Svendborgmodel, mener kolleger

FAABORG: Illoyalt. Undergravende virksomhed. Uanstændigt.

Det er nogle af de ord, som kolleger i Faaborg Kommunes forhandlingsudvalg hæfter på de politiske meldinger og læserbreve, der i øjeblikket kommer fra det mindretal i Faaborgs byråd, der foretrak en Svendborgmodel frem for en Midtfynsk ditto.

Værst er det dog, mener kritikerne, at Ove K. Pedersen (H) og Søren Snedker (V), der begge sidder i kommunens forhandlingsudvalg, handler og argumenterer i direkte modstrid med det mandat, som byrådet har givet dem.

Med stemmerne 13-7 besluttede byrådet jo, at Faaborg skulle forsøge at få en aftale om en ny storkommune med de midtfynske kommuner.

- Ikke fair

Jørn Bach-Hansen (S) går så vidt som til at kalde Ove K.'s og Søren Snedkers fortsatte argumenteren for en Svendborgmodel for undergravende virksomhed. Han har blandt andet noteret sig, at Søren Snedker har skrevet et læserbrev til Fyens Stiftstidendes Midtfynsside, hvori han mere eller mindre direkte opfordrer de midtfynske vælgere til at stemme imod en løsning med Faaborg.

- Vi sidder midt i en forhandlingssituation, og det der er altså ikke fair. Når man sidder i forhandlingsudvalget, må man forholde sig loyalt overfor det, et flertal i byrådet har besluttet, siger Jørn Bach-Hansen.

Alfred Andersen (R) er enig.

- Jeg roste ellers de to (Ove K. og Søren Snedker, red.) for deres tilbageholdenhed på forhandlingsudvalgets seneste møde, men jeg må indrømme, at jeg blev noget skuffet over de indlæg, jeg har set fra dem i de seneste dage. Enten arbejder man loyalt for flertalsbeslutningen eller også holder man sin mund. Vi er jo midt i en forhandlingsfase, siger Alfred Andersen.

Begge afviser

Hverken Ove K. Pedersen eller Søren Snedker mener dog, at de optræder illoyalt.

Søren Snedker siger:

- Det er jo ikke en egentlig forhandling, der er i gang mellem kommunerne. Forhandlingsudvalget har været til nogle sonderingsmøder, men der foreligger jo en fuldstændig uafklaret politisk situation. Så jeg mener, jeg er i min gode ret til at ytre mig politisk ligesom alle andre, siger han.

Ove K. Pedersen mener, at han har holdt en passende lav profil, når han har deltaget i forhandlingsudvalgets møder med de øvrige kommuner.

- Men alle kender jo min holdning til denne her sag, siger han.

Og når Ove K. i avisen bliver refereret for, hvad der er holdningen i Helhedslistens bagland og byrådsgruppe, så er der ingen illoyalitet i det.

- Den debat kan man jo ikke lægge låg på, siger han.

Ingen af de to har overvejet at trække sig fra forhandlingsudvalget som konsekvens af, at de har en anden dagsorden end det, der er gruppens mandat.

- Slet ikke. Der bliver jo brug for mig efter 4. november, siger Ove K. Pedersen.

Den 4. november holder Ringe Kommune valg om, hvorvidt man vil have en løsning med eller uden Faaborg.

Politikere kaldes for illoyale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce