Kommunen dækker budgetoverskridelse på 750.000 kr. - og vil have bedre styr på byggeprojekter

Vester Hæsinge: Kommunalbestyrelsen holder hånden under den selvejende institution X-huset, der er blevet meget dyrere end ventet. Det endelige byggeregnskab lander på 9.135.000 kr., hvilket er 750.000 kr. mere, end de lokale kræfter, Lokale- og Anlægsfonden og Realdania havde fundet til det ambitiøse projekt.

Derfor gik bestyrelsen for den selvejende institution til kommunalbestyrelsen med hatten i hånden, og fandt politikerne på en god dag. Den store tillægsbevilling gik igennem helt uden politiske sværdslag.

- Vi vil gerne, at Vester Hæsinges nye dagligstue kommer godt fra start, men vi har også efterhånden set nogle eksempler på, at budgetterne skrider, når kommunen støtter projekter, vi ikke selv er bygherre på. Fremadrettet må byggestyringen kvalificeres bedre, sagde Venstres gruppeformand Kristian Nielsen.

Det synspunkt er der bred opbakning bag i resten af kommunalbestyrelsen, der fremover vil stille krav til byggerådgivning i forbindelse med kommunal medfinansiering af større byggeprojekter.

 

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.

Mere om emnet

Se alle
1
Hatten i hånden: Borgerhus appellerer om penge

Hatten i hånden: Borgerhus appellerer om penge

To måneder efter indvielse: Masser af liv i X-huset

To måneder efter indvielse: Masser af liv i X-huset

Det nye X-hus blev indviet med maner

Det nye X-hus blev indviet med maner