Politikere dropper salg af tidligere skole i Gislev

I 2011 holdt elever, lærere og forældre afskedsfest i skolegården. Efter lukning af skolen rykkede Center for Aktiv Indsats ind i bygningerne, og det kan nu få selskab af Sundhed og Omsorg. Arkivfoto: Roland Petersen

Politikere dropper salg af tidligere skole i Gislev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I stedet for at afvikle kommunale arbejdspladser i Gislev, er politikernes plan nu at udvide. 110 kommunale medarbejdere flytter fra Ryslinge til Gislev. Det vækker begejstring i lokalrådet.

Gislev: Begejstringen greb lokalrådsformand A.P. Andersen, da han i går læste, at Faaborg-Midtfyn Kommune ikke blot beholder den gamle skole i Gislev, men også vil flytte yderligere 110 arbejdspladser til byen.

Økonomiudvalget valgte at lytte til borgernes bekymringer, som de kom til udtryk på et dialogmøde i sidste uge, da udvalget mandag skulle tage stilling til det første forslag til bedre anvendelse af kommunens kvadratmeter. Økonomiudvalget anbefaler Kommunalbestyrelsen, at Gråbjergvej 3A i Ryslinge sættes til salg, og at de 110 medarbejdere fra Sundhed og Omsorg, der så vil skulle have nyt arbejdssted, flyttes til Gislev - de fleste til Faaborgvej og et mindre antal til Nørrevænget.

- Det er svært at få armene ned. Man kan ikke være andet end glad. Jeg håber, at det er en ny æra, at vi kan samarbejde om udvikling af vore landsbyer, jubler A.P. Andersen, der synes, at kommunen denne gang - og det gælder både politikerne og administrationen - har taget sagen seriøst og været lydhør over for lokalsamfundet.

- Borgerne havde mange gode betragtninger på, hvad en flytning af kommunale arbejdspladser fra Gislev betyder for lokalområdet. Dem har vi lyttet til og valgt at holde fast i Faaborgvej 19 som kommunal arbejdsplads, fastslår borgmester Hans Stavnsager (S).

- Som det også blev påpeget af borgerne i Gislev, er Faaborgvej 19 en særdeles fin ejendom, der vil kunne danne gode rammer for de medarbejdere, der i dag sidder på Gråbjergvej 3A, tilføjer han.

Det var ellers fra direktionen foreslået, at medarbejderne fra Ryslinge skulle flytte til rådhuset i Ringe. Det afviser Økonomiudvalget, der i det hele taget udskyder beslutninger vedrørende rådhuset i Ringe, indtil kommunalbestyrelsen har haft en samlet drøftelse af, hvad et rådhus skal rumme. Det betyder, at forslaget om nedlæggelse af byrådssalen i Ringe er skudt til hjørne ligesom Borgerservice bliver på rådhuset indtil videre.

Tvivlsom pris

Hans Stavnsager vurderer, at man vil nå en årlig driftsbesparelse på 1,5 millioner kroner. Det er mindre end direktionen havde lagt op til, men direktionens regnestykke var blandt andet baseret på salg af Faaborgvej 19 for 5,5 millioner kroner og den pris var politikerne noget skeptiske overfor.

- Umiddelbart var der ikke noget, der tydede på, at friskolen kommer i nærheden af den pris, bemærker borgmesteren.

I oplægget blev netop Gislev Friskole nævnt som mulig køber af den tidligere kommuneskole, men egentlige realitetsforhandlinger nåede det ikke at blive til.

Louise Hjortsø, der er formand for Gislev Friskole, har det helt fint med, at forhandlingerne er forbi, før de rigtig kom i gang.

- Vi var mere på banen for at forhindre, at bygningerne kom til at stå tomme, og vi har hele tiden vidst, at det kunne ende sådan. Vi græder ikke over spildt mælk. Det kommer selvfølgelig an på, hvordan skolens elevtal udvikler sig, men på et eller andet tidspunkt bygger vi nok en ny skole. Det er ikke noget, vi har konkrete planer om, siger Louise Hjortsø.

Politikere dropper salg af tidligere skole i Gislev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce