Politiet jagter bombemagere efter livsfarligt fund på Midtfyn

Jens Jørgensen nåede at tage et billede af de livsfarlige hjemmelavede bomber inden politet fjernede dem. Foto: Jens Jørgensen.

Politiet jagter bombemagere efter livsfarligt fund på Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire krysantemumbomber placeret ved et byskilt i Gislev blev i weekenden fjernet af Forsvarets ammunitionsryddere. Bomberne er ifølge Fyns Politi livsfarlige, så nu jagter politiet bombemagerne.

Gislev: Jens Jørgensen fra Gislev fik sig en overraskelse, da han lørdag formiddag var ude og lufte sin hund. Han var nemlig nærved snublet over fire store bomber.

I græsset ved byskiltet på Bystævnevej stod en bizart udseende murerspand med fire krysantemumbomber i en hjemmelavet opstilling. Her havde ejermændene efterladt dem med lunten stikkende lige op vejret.

- Jeg blev naturligvis forbavset, for den slags havde jeg ikke regnet med at finde så henkastet. Jeg kunne genkende, at det var krysantemumbomber, så jeg ringede straks til politiet, fortæller Jens Jørgensen.

Over telefonen forklarede Jens Jørgensen til politimanden, hvad han så.

- Bomberne var cirka otte centimeter i diameter. De var lagt i 40 centimeter høje kloakrør, som igen var sat i en spand med grus, fortalte jeg. Så ville de vide, hvor langt der var til næste hus, og jeg svarede cirka 70 meter.

Politiet sendte derefter en patruljevogn.

Har tidligere kostet liv

I følge Fyns Politi falder krysantemumbomberne ind under kategorien fyrværkeri, men slår samtidigt fast, at de er livsfarlige.

- Det kan være svært at sige, hvor stor sprængstyrke de har. Men fire styks tapet sammen er ret mange. Krysantemumbomber har tidligere sprængt folk ihjel, lyder det fra Henrik Skals politiinspektør hos Fyns Politi.

I denne omgang var Fyns Politi nødsaget til at hente hjælp fra bomberyddere i Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste. Selve krysantemumbomberne var ikke hjemmelavede, men det var til opsætningen med spand og rør til gengæld.

- Vi fik fjernet spanden forsvarligt og søgt efter tekniske spor, der kan hjælpe os med at finde ud af, hvem står bag, fortæller Henrik Skals.

Politiet vil derfor meget gerne høre fra folk, som ved noget om krysantemumbomberne.

Fem dage i græsset

Jens Jørgensen delte efterfølgende oplysningen om sit fund i Facebookgruppen "5854 Gislev" Her vakte billedet af krysantemumbomberne stor forargelse.

Samtidigt stod det også klart, at andre lokale havde studset over den mærkelige spand tidligere på ugen.

Tidligst er den set af en borger mandag morgen i sidste uge - altså fem dage inden den blev fjernet.

- Det er ikke rart at tænke på, at noget så farligt kan stå så længe fremme et sted, hvor børn kunne komme forbi. Hvem ved, om de måske kunne finde på at fyre det af, siger Jens Jørgensen.

Politiets gæt er, at skaberne af bomben har villet se, hvordan et byskilt ville klare sig mod en eksplosion. Og Jens Jørgensen gætter på, at bombemagerne har fået kolde fødder i sidste ende.

Politiet jagter bombemagere efter livsfarligt fund på Midtfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce