Politiet: Groft hærværk at fælde kommunens træer

Hans Jørgensen ejer nabogrunden på Lombjergevej, og ifølge hans forklaring bad han en entreprenør om at rydde arealet for træer - vel at mærke kun på sin egen del af jorden.
Foto: Morten Groth Schärfe

Politiet: Groft hærværk at fælde kommunens træer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To personer er sigtet i sagen om ulovlig fældning af kommunens træer. Politiet har dog endnu ikke afsluttet sin efterforskning

RINGE: I marts blev cirka 50 træer fældet ulovligt på en kommunal grund ved Lombjergevej i Ringe. Politiet er stadig i fuld gang med at efterforske episoden, men den kan meget vel ende med at få alvorlige konsekvenser for de ansvarlige.

Ifølge lederen af lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn, Brian Fussing, er der rejst to sigtelser i sagen, hvoraf den ene lyder på groft hærværk. Her er det underforstået, at personen har haft til hensigt at ødelægge kommunens ejendom, og det kan i yderste konsekvens udløse en straf på helt op til seks års fængsel.

Derudover har man sigtet en person for groft uagtsomt hærværk, hvilket vil sige, at vedkommende ikke har været påpasselig nok. Her er strafferammen bøde eller fængsel i indtil seks måneder.

- Når vi sigter den ene for groft hærværk, hænger det sammen med værdien af de ting, der er blevet ødelagt. Der skal ikke herske tvivl om, at vi ser på sagen med alvor, siger Brian Fussing.

Han understreger samtidig, at en sigtelse ikke siger noget om slutresultatet.

- Der er endnu ikke taget stilling til, om der skal rejses tiltale. Først er vi nødt til at sikre os, at vi er kommet hele vejen rundt. Politiet kan ikke basere sin efterforskning på, hvad der bliver sagt i pressen, tilføjer han.

En fejltagelse

Blandt dem, der har udtalt sig, er investor Hans Jørgensen. Han ejer nabogrunden på Lombjergevej, og ifølge hans egen forklaring har han bedt en entreprenør om at rydde arealet for træer. Vel at mærke kun på sin egen del af jorden. Men her blev der da altså begået en fejl, og 50 af kommunens træer røg med i købet. Over for Fyens Stiftstidende bekræfter han, at han nu er sigtet for uagtsomt hærværk.

- Det har jeg det skidt med, især fordi jeg ikke mener, jeg har gjort noget forkert, siger han.

Michael Olsen, Jordløse Murerforretning A/S, er manden, som Hans Jørgensen hyrede til at klare jobbet. Han har tidligere erkendt sit ansvar, også selv om det ikke var ham personligt, der svingede motorsaven.

I dag ønsker han dog ikke at svare på, om han er sigtet for groft hærværk.

- Min advokat har rådet mig til, at jeg ikke udtaler mig om sagen. Farvel, lyder den korte besked.

Politiet: Groft hærværk at fælde kommunens træer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce