Politidirektør: Vi har ikke fejlet


Politidirektør: Vi har ikke fejlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ægtepar går glip af dusør efter kritik af politiet i forbindelse med ulykke. Borgere mødes for at samle trådene

SØLLINGE: Lørdag blev en 71-årig kvinde kørt ned af en bil på Sdr. Højrupvejen. Bag rattet sad en 21-årig mand, som sammen med sin kæreste var eftersøgt af politiet. Tidligere samme dag var de nemlig stukket af fra et trafikuheld.

Efterfølgende har der lydt kritik af politiets indsats både fra en pårørende og fra det ægtepar, der formåede at holde på de to unge mennesker, indtil en patrulje dukkede op.

Men kritikken bygger på fejlagtige oplysninger, mener politidirektør Poul Løhde.

- Jeg forstår godt, at anmeldere og vidner til en sådan ulykke bliver opbragte og forvirrede, og at man oplever det som en evighed, inden redning og politi er fremme, skriver han i en redegørelse til Stiftstidende.

Det er dog ikke korrekt, når en lokal beboer, Vagn Skov Hansen, hævder at have ringet forgæves efter politiet. Tværtimod gik der kun otte minutter, fra han ringede første gang klokken 20.42, til en patrulje var fremme.

- Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om, at vi har været så hurtigt fremme, som det her er tilfældet, siger politidirektøren, der betegner aktionen som en succes.

Fastholder forklaringen

Vagn Skov Hansen fastholder dog sin forklaring, nemlig at han i forbindelse med sit første opkald fik lov til at hænge seks minutter i røret uden at få en bekræftelse på, at man havde fået beskeden om, at familien husede det unge par. Og da han ringede op igen, blev han henvist til politiets hovednummer, men kom aldrig igennem. Ifølge Poul Løhde stod Vagn Skov Hansen og ægtefællen Bodil Brammer til en dusør på 1000 kroner for deres indsats. Men de penge vil de aldrig få.

- De skal have lov til at sige, hvad de vil. Men vi ønsker ikke at komme i en situation, hvor det kan se ud som om vi betaler aflad, forklarer han.

Vagn Skov Hansen har ikke andet end et skuldertræk tilovers for den beslutning.

- Det er latterligt at forestille sig, at de ville kunne bestikke os for 1000 kroner, siger han og tilføjer, at en række af de lokale beboere mødes i morgen for at samle trådene.

Beredskabet fungerer

Politiet er også blevet kritiseret for, at man ikke var i stand til at finde det unge forud for ulykken. Grete Justesen, der er i familie med den 71-årige, har udtalt, at ulykken kunne have været forhindret, hvis beredskabet var indrettet på en anden måde. Men det er forkert, siger Poul Løhde.

- Det er ikke rimeligt at gøre os eller politireformen ansvarlig for det, der er sket Tværtimod er det takket være reformen, at vi kan sætte så mange ressourcer af, siger han og tilføjer, at han vil tage sagen op i Kredsrådet, der er et samarbejdsorgan mellem politi og kommune.

Grete Justensen er nemlig politiker i Faaborg-Midtfyn, og han ønsker at vide, om resten af kommunalbestyrelsen deler hendes kritik.

- Vi ved udmærket, at fru Grete Justesen er indædt modstander af politireformen, som har gjort Fyn til en stor politikreds. Hun har selv meddelt os, at vi i Fyns Politi kan anse hende som vores værste modstander, skriver han i redegørelsen.

Meldingen kommer bag på Grete Justesen, som dog fastholder sin ret til at sætte spørgsmålstegn ved politiets arbejde. Hun understreger samtidig, at hun har udtalt sig i sagen som privatperson og ikke som politiker.

Politidirektør: Vi har ikke fejlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce