Socialudvalget godkendte i går et udviklingsprojekt, der skal sikre hurtig indsats fremover
FAABORG-MIDTFYN: - Vi har indtil nu ikke løst opgaven om senhjerneskadede optimalt, men nu ser vi fremad.

Sådan lød det i går aftes fra næstformand i Socialudvalget Jos Bisschop, der sammen med resten af udvalget holdt møde om et nyt udviklingsprojekt målrettet borgere med erhvervet hjerneskade.

Faaborg-Midtfyn Kommune opsagde med udgangen af 2007 aftalen med Hjerneskaderådgivningen i Odense. Herefter ville kommunen selv ville tage hånd om rådgivningen af de personer, der bliver ramt af en hjerneskade. Men i Kenny Askebjergs tilfælde, der i juli sidste år blev overfaldet og hjerneskadet, blev dette ikke gjort.

Rådgivning manglede

- Det er dybt beklageligt, hvis nogen er kommet i klemme, og set i bagspejlet kunne vi ønske, at vi ikke havde opsagt aftalen med Hjerneskaderådgivningen så hurtigt. Men nu ser vi frem mod en løsning, der skal sikre en hurtig indsats på området, forklarede næstformand Jos Bisschop.

1. juni blev der derfor ansat en hjerneskadekonsulent, der fremover vil tage sig af samtlige sager om senhjerneskader.

Vedkommende skal så sikre, at den handicappede hurtigst muligt får den rigtige behandling, så kostbar tid ikke går til spilde.

- Vi skal have en flere mennesker involveret, så indsatsen kommer hele vejen rundt. Således er det ikke kun den ramte, men også familien, der får hjælp, sagde Jos Bisschop.

Mere om emnet

Se alle

Garanti til hjerneskadede

- Det kan vi ikke være bekendt

- Det kan vi ikke være bekendt

Kenny må have hjælp nu

Kenny må have hjælp nu