Pizza på p-pladsen: Eleverne fik smag for de grønne pizzaer


Pizza på p-pladsen: Eleverne fik smag for de grønne pizzaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag eftermiddag bagte elever fra Ringe Friskole grønne pizzaer på p-pladsen i Ringe, da madkonceptet GoCook kom forbi.

Ringe: - I må ikke komme for meget mel på, for så bliver den tør.

Sofie Kildegaard bryder ud i et grin, mens Andrea Skregeskov slår fast, at det er nødvendigt med mel, så pizzadejen ikke hænger fast.

Det er midt på eftermiddagen mandag, og billedet på SuperBrugsens parkeringsplads i Ringe er noget anderledes end normalt.

15 elever fra 6. klasse på Ringe Friskole er nemlig i fuld sving med at bage pizzaer på p-pladsen. Og vel at mærke grønne pizzaer, hvor fyldet består af grønsager - og lidt ost.

- Jeg plejer næsten altid at have kød på min pizza. Men det er fedt, og så prøver man også noget nyt, siger Sofie Kildegaard.

Friskoleeleverne er inviteret af SuperBrugsen i Ringe. Som en af 20 butikker i landet får Ringe i denne omgang besøg af Coops nationale madprojekt, GoCook. Et madprojekt, som 6. klasserne arbejder med i det daglige, når der står madkundskab på skemaet, forklarer underviser Stine Harnow Nielsen.

- Det er fantastisk materiale til undervisning, og det er lige til at gå til. Det fedeste er, at vi også kan arbejde teoretisk som "hvorfor hæver brød" og med gluten. Det er bare megafedt, og det fanger eleverne, lyder det fra hende, mens eleverne får instruktion af dagens GoCook-team, Michel Krøger og Michelle Lang.

Unge og sundhed

Missionen for GoCook er at skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre, og i front for projektet er kokken Gorm Wisweh, som uddeler i SuperBrugsen, Jonas Jakobsen, og eleverne dog ikke får at se denne dag.

- Det underbygger også det, som vi gerne vil - nemlig det sunde hos de unge. Det her er en anden måde at servere budskabet på, end ved at sælge økologiske grønsager, siger Jonas Jakobsen, mens de første pizzaer smides i ovnen.

Helt så langt er Silas Duus ikke nået med sin første pizza. Den bliver blandt andet med radiser.

- Jeg plejer at have kød på mine pizzaer. Det her er anderledes, men det er fint, for så lærer man at spise grønt, og at sundt også kan smage godt, siger Silas Duus, der er ret klar i mælet, når det kommer til spørgmålet, om han spiser mange grønsager.

- Nej, det er ikke for mange, smiler han.

Til gengæld er der stor tilfredshed med elevernes grønne pizzaer hos pizzabagerne selv - og hos de mange, der kigger forbi for at få en smagsprøve.

- Det smager godt, og så er det sundt, lyder det samstemmende fra Alberte Ejstrup og Karoline Jespersen.

Pizza på p-pladsen: Eleverne fik smag for de grønne pizzaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce