24 "ansatte" kan have en indholdsrig hverdag på den anderledes arbejdsplads

Palleshave: Poul Højgaard, leder på Pilegården i Palleshave, går nu på pension, efter et langt og utroligt spændende arbejdsliv på ca 35 år.

Det er med udfordringer i at give psykisk udviklingshæmmede, som er på førtidspension, et værdigt, indholdsrigt og udfordrende arbejdsliv.

- I 22 år var jeg leder af Fyns Amts institution Kastaniely i Svanninge, hvorefter jeg i 2003, købte Pilegaarden i Palleshave, med det formål at viderefører de gode aktiviteter vi havde gang i, fortæller Poul Højgård.

- Det har været et helt utroligt spændende forløb, i de sidste 12-13 år, hvor der har åbnet sig mange muligheder, i en noget mindre demokratisk virksomhed.

Pilegaarden står i dag, som et unikt tilbud for 24 "ansatte" som har stor fornøjelse af ikke at være på institution, da de nyder at blive betragtet som værende på det private arbejdsmarked, med titler og ansvarsområder.

Opbakning

- Vi har med Pilegaard oplevet stor opbakning fra de mange kommuner som gennem årene har benyttet sig af tilbuddet, og det er med stolthed og stor glæde, at jeg kan meddele, at tilbuddet Pilegaard kan fortsætte som hidtil, tilføjer Poul Højgaard.

Gennem de seneste seks år har Marianne Jørgensen været souschef på Pilegaard, hvor hun med stor dygtighed har været en vigtig livsnerve for de 24 "ansatte". Samtidig har hun opnået stor anerkendelse fra de kommunale sagsbehandlere, myndigheder, samt andre samarbejdspartnere.

- Jeg vil stadig være ejer af Pilegaard, men Marianne Jørgensen er pr. 1. januar 2016 ansat som daglig leder af Pilegaard - en anderledes arbejdsplads, forklarer Poul Højgaard.

Udover Marianne Jørgensen består personalegruppen af Ken Søbæk, som er uddannet landmand, samt har en pædagogisk uddannelse, Ken Søbæk har i flere år arbejdet og aktiveret personer med nedsat funktionsevne.

Så er der Kristoffer Ovesen, der er ansat i flexjob.

Kristoffer Ovesen har i tidligere job arbejdet med mennesker som har brug for støtte/vejledning

Ulf Mørup, uddannet Socialpædagog, ligeledes med en lang karriere i det sociale arbejde.

- Alle har stærke sociale kompetencer, så det er uden bekymring, men naturligvis med en vis vemod at jeg udtræder af den daglige drift, tilføjer Poul Højgaard.

For at markere de nye ændringerne, inviteres til reception på Pilegaard. Den holdes torsdag den 28. januar klokken 11-14 .

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.