Personalet på Ringe Sygehus optimistisk

Patienter, der genoptrænes på Ringe Sygehus, har direkte oversigt over byens sø. Oversygeplejerske Dorte Larsen og fysioterapeut Kirsten Laumand (t.h.) håber på lige så gode rammer i Odense.
Foto: Carsten Bundgaard

Personalet på Ringe Sygehus optimistisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi håber at blive hørt, når den nye specialafdeling skal indrettes i Odense, siger oversyge- plejerske og fysioterapeut

RINGE: Alt ånder fred og ro på afdelingen for genoptræning af hjerneskadede på det gamle sygehus i Ringe denne eftermiddag. Dagen efter regionsrådets meddelelse om, hvornår og hvortil afdelingerne skal flyttes

-Medarbejderne snakkede om planerne for en flytning i går, og vi har også snakket om det i dag. Stemningen er afslappet og positiv, fortæller oversygeplejerske Dorte Larsen.

Der er sket meget siden sidste sommer, hvor alt tegnede til, at både rygcentret og neurorehabiliteringscentret ville blive flyttet til Middelfart. Rygcentret flytter også dertil om et år, men afdelingen for genoptræning af hjerneskadede får lov at blive på Midtfyn, indtil det nye supersygehus i nærheden af Odense Universitet står klar om 8-10 år.

For et år siden var personalet klar til at kæmpe imod - både af hensyn til patienternes pårørende og til sig selv.

-Hvis det var blevet Middelfart, ville det faktisk være det samme som en nedlæggelse. Nu ser vi det som en flytning. Vi har fået gjort opmærksom på vores speciale, og alt tyder på nu, at vi også fremover får en særlig afdeling, hvor vi kan arbejde på tværs af faggrænser, siger Dorte Larsen.

Ringe by en vigtig brik

Fysioterapeut Kirsten Laumand, der er tillidsrepræsentant, er enig:

- Vi har jo lidt svært ved at forestille os, hvordan de nye rammer bliver. Supersygehuset er jo ikke engang tegnet endnu, men vi har tænkt os at komme med mange og kreative ideer, fortæller hun og fortsætter:

- Her i Ringe bruger vi meget det nære miljø med indkøbsmuligheder, rekreative områder ved søen og så videre i vores genoptræning af patienterne. Nu ved vi jo ikke, om vi kommer til at bo på tiende sal i et højhus, men jeg er da sikker på, at man kan etablere lyskryds og andet nødvendigt i de lokaler, patienterne skal genoptrænes i.

Mere end halvdelen af afdelingens 90 medarbejdere bor i Faaborg-Midtfyn kommune, men flytningen ligger så langt ude i fremtiden, at folk kan nå at planlægge.

Oversygeplejerske Dorte Larsen forklarer:

-Vi har ind imellem haft problemer med at skaffe personale, men nu håber vi, at der er skabt så meget ro om fremtiden, at den tid er ovre.

-Bygningerne er utidssvarende med flere senge på hver stue. Det er da gået hidtil, men på sigt er det ikke faciliteter, som patienter og pårørende er tilfredse med, slår hun fast.

Personalet på Ringe Sygehus optimistisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce