Penge på vej: Museum og nyt teater i tæt samarbejde

Jeppe Sand går nu i gang med den første forestilling på Teater R. Arkivfoto: Victor Juul Grønbæk

Penge på vej: Museum og nyt teater i tæt samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater R får penge fra Kulturregion Fyn til forestilling med skæbnefortællinger fra flygtningelejre under Anden Verdenskrig og nutidens asylcentre. Forestillingen laves i tæt samarbejde med Øhavsmuseet i Faaborg.

Ryslinge/Faaborg: Det er få uger siden, at Jeppe Sand kunne løfte sløret for et nyt professionelt teater, Teater R, der får base på Ryslinge Højskole.

Nu kan manden bag det nye teater sætte gang i arbejdet med at skabe den første teaterforestilling i det regi. Den hedder "Flygtningelejren" og skal faktisk laves i samarbejde med Øhavsmuseet i Faaborg.

- Det har været vildt vigtigt at finde en samarbejdspartner her i kommunen for at samskabe er en af grundpillerne i Teater R, siger Jeppe Sand.

Forestillingen skal turnere rundt på Fyn med skæbnefortællinger fra flygtningelejre under Anden Verdenskrig og fra nutidens asylcentre.

- Vi har længe haft samtaler med Øhavsmuseet, for det er fyldt med gode og vigtige historier, så Øhavsmuseet leverer de historiske fortællinger og viden, som det så bliver Teater R's opgave at formidle videre, forklarer Jeppe Sand.

Støtte fra kulturregionen

Forestillingen har netop fået tildelt økonomisk støtte af Kulturregion Fyn. 1,5 millioner kroner er der delt ud til seks projekter.

- Det er en rigtig fin støtte, som vi har fået, og den gør det muligt at realisere forestillingen. Det er klart, at det er dyrt at lave sådan en forestilling her, så vi er stadig på jagt efter midler, siger Jeppe Sand.

Det er planen, at forestillingen skal turnere i efteråret 2019 til udvalgte skoleklasser. Det bliver de ældste elever, der får glæde af samarbejdet mellem teatret og museet.

- Der er en del ting, der skal planlægges nu, der skal laves research, og der skal skrives. Jeg ved det ikke endnu, men tror ikke, at det bliver en politisk forestilling, for det laves der meget om. Det bliver skæbnefortællinger fra efterkrigstiden og så nu, hvor vi dykker ned i den her meget aktuelle problematik, som har fulgt os i historien, forklarer Jeppe Sand.

- Det er meget nyt og et spændende match at få to så forskellige aktører til at arbejde sammen. Så jeg glæder mig meget, siger Jeppe Sand, som også har en fotograf involveret i projektet.

Han forventer, at to skuespillere skal være på scenen, og når turnéen er slut, ender forestillingen som en udstilling på Øhavsmuseet.

Penge på vej: Museum og nyt teater i tæt samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce