Paris venter - snart ruller de tohjulede af sted fra Ringe

Der er trængsel i Algade, når Team Rynkeby drager ud på årets syv etaper med Paris som endemål. Arkivfoto: Christian Brandt

Paris venter - snart ruller de tohjulede af sted fra Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Rynkeby sætter for 17. gang kursen mod byernes by og endnu flere sponsormillioner til støtte for børn med kritiske sygdomme. Starten går på lørdag fra Torvet i Ringe.

Ringe: Meget har ændret sig siden en flok Rynkeby-medarbejdere i 2002 gjorde alvor af lidt løs snak ved en julefrokost og satte sig i cykelsadlerne for at komme til Paris og se Tour de France-finalen på Champs-Élysées, men grundidéen er den samme. Der cykles på hold, turen tager en uge og overskuddet skænkes til velgørenhed. Man kunne tilføje, at starten går fra Torvet i Ringe, men det er ikke længere den fulde sandhed.

I år deltager 1900 cykelryttere og 450 hjælpere i projektet. De fordeler sig på 48 hold og 6 lande. Kun ét hold starter i Ringe, og det sker på lørdag klokken 9.15 fra Torvet. Nogen har dog væsentligt længere til Paris end andre, og faktisk "tyvstartede" finske deltagere i lørdags fra Rovaniemi, der ligger i Lapland ved polarcirklen. Alle ankommer dog samtidig til Paris, nemlig lørdag 7. juli.

Hele arrangementet ligger en uge tidligere i år, og det skyldes ifølge kommunikationschef Mikkel Tolstrup Dahlqvist, Team Rynkeby, bastilledagen 14. juli. Det er den franske nationaldag, hvor Paris er på den anden ende og Champs-Élysées blokeret af store militærparader.

- Det duer ikke at ankomme til byen dén dag, og derfor besluttede vi tidligt at køre i uge 27 i år, forklarer Mikkel Tolstrup Dahlqvist.

Dermed har Team Rynkeby ikke længere nogen som helst forbindelse med Tour de France. Det store cykelløb begynder ganske vist lørdag 7. juli, men første etape går langs Biscayen i det vestlige Frankrig.

- Tidligere ankom Team Rynkeby til Paris to dage før Tour de France, men i 2012 lå touren en uge senere på grund af OL i London, og dengang holdt vi fast ved uge 28, siger Mikkel Tolstrup Dahlqvist.

Der var også nogle år, hvor der næsten kunne holdes regeringsmøde undervejs. Flere ministre, folketingsmedlemmer og andre kendte trak i den gule Rynkeby-trøje og cyklede i den gode sags tjeneste. På lørdag vil man spejde forgæves efter kendisser på Torvet.

- Man kan godt sige, at vi er tilbage ved rødderne. Team Rynkeby er et folkeligt projekt, som det bør være, bemærker Mikkel Tolstrup Dahlqvist.

Virksomheden er selv godt repræsenteret igen i år. For eksempel tager den nye administrerende direktør, Peter Frank Andersen, sin første tur med Team Rynkeby - næsten en moralsk forpligtelse, da hans forgænger, Jørgen Dirksen, flere gange sprang i sadlen. Også Team Rynkeby-chef Carl Erik Dalbøge er med på holdet. I år bliver det hans 10. tur - et jubilæum, som undervejs markeres med ritualer kun de indviede kender.

Paris venter - snart ruller de tohjulede af sted fra Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce