Der måtte skaffes ny brødrister i sidste øjeblik, inden Kim Kyed torsdag klokken 11 kunne lange den første "ristede" over disken.

Faaborg: - Vi har lige en anelse travlt. Vi har været ramt af strømsvigt, så chefen er ude for at finde en anden brødrister. Den, vi havde, sprang sikringerne, lyder det fra Kim Kyed, torsdag formiddag lidt i 11 - blot få minutter før, Faaborgs nye pølsevogn skal slå lugen op for første gang.

Det er Jan og Jette Kobber, der står bag den nye pølsevogn på Brugsens parkeringsplads, der får navnet "JK Grillen", mens manden bag disken er Kim Kyed, udlært kok og fra Glamsbjerg. 

På menukortet vil være alle de gamle kendinge: almindelig, rød, ristet, medister, frankfurter og fransk hotdog.

- Og på sigt vil vi gerne have flæskestegssandwich og grillkyllinger ind over, siger Kim Kyed, som også gerne rykker ud til private arrangementer.

Jan Kobber svinger ind på parkeringspladsen med en anden brødrister i bilen, og Kim Kyed når at blive klar til at servere den første ristede med det hele til campingfatter Henning Krog fra Sinebjerg Camping, da klokken har passeret 11.

- Det er rigtig godt, at der er en pølsevogn her igen, siger han og afslører, at han i perioder selv har været en flittig gæst i sådanne.

- Men det er ikke noget, min læge må læse, griner han.

Kim Kyed håber, at pølsevognen bliver taget godt imod.

- Jeg kan personligt godt lide at få en snak med kunderne, og sådan et sted her vil der også altid blive opbygget en kreds af stamkunder. 

Jana Olesen fra Brobyværk drev tidligere en pølsevogn fra samme sted. Hun lukkede ned i starten af september, da projektet ikke kunne hænge sammen med familielivet.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.

Mere om emnet

Se alle
Faaborgs pølsevogn permanent lukket

Faaborgs pølsevogn permanent lukket

1
Se video: Skinkekutteren er tilbage i sin hjemhavn

Se video: Skinkekutteren er tilbage i sin hjemhavn